Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus geeft prijskaartje aan NX 300h

5 juni 2014 - Lexus opent met de NX de aanval op het midsize-SUV-segment van onder andere de Audi Q5 en BMW X3. De eerste compacte SUV van het merk, die ook nog voor het eerst als NX200t een turbomotor in het vooronder krijgt. Vandaag heeft Lexus Nederland een prijskaartje om de nek van de NX300h gehangen.

In het vooronder van de Lexus NX300h vinden we een 2.5 liter grote viercilinder die in combinatie met een elektromotor 197 pk levert. Standaard is hij voorzien van een automaat, cruise control, climate control en staat hij vanaf € 47.900,- in de prijslijsten. Dan heb je overigens de voorwielaangedreven versie. Voor AWD betaal je € 2.000,- extra. Saillant vergelijkingsmateriaal: de Audi Q5 en BMW X3 staan beiden vanaf € 47.990,- in de boeken.

Optiepakketten
Lexus pakt uit met een handvol optiepakketten die innovaties met zich meenemen. Wat te denken van de Wireless Smartphone Charger bijvoorbeeld? Draadloos je smartphone opladen klinkt in ieder geval behoorlijk handig. Op de Business Line Pro is het standaard, evenals lederen bekleding, stoelverwarming, parkeersensoren en keyless entry. Deze versie is vanaf € 54.900,- te bestellen.Sportiever voorkomen kan met de F Sport Line, die af-fabriek voorzien is van vierwielaandrijving, Adaptive Variable Suspension, All Speed Adaptive Cruise Control en een Anti-Divingsystem. Daarnaast wordt de auto zowel van buiten als van binnen aangekleed met F Sport-opsmuk, zoals sportievere bumpers, speciale wielen en een sportstuurwiel met schakelflippers. Voor € 67.900,- is deze uitvoering bij de Lexus-dealer op te halen.

Alles wat je hartje begeert
Het neusje van de zalm is de President Line. Vrijwel alle opties zijn hierbij inbegrepen. Zo is inparkeren bijvoorbeeld makkelijker gemaakt door de aanwezigheid van een 360 graden camera, is de auto voorzien van een Heads-up Display en Lane Keep Assist en geniet je van een Mark Levinson-audiosysteem met 14 speakers. Op het prijskaartje van de President Line staat echter wel een flink bedrag van € 72.900,-. Vanaf oktober staat de NX300h bij de dealers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.