Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Autoverkopen: lichte stijging in mei

2 juni 2014 - De autoverkopen in Nederland zijn nog altijd niet om over naar huis te schrijven, maar de sterke daling lijkt er een beetje uit te zijn. Althans, als we de maand mei analyseren.

Afgelopen maand werden er iets meer dan 31.092 nieuwe auto's op kenteken gezet, terwijl dat er in dezelfde maand vorig jaar 30.083 waren, een voorzichtige plus van 3,4%. Optimisten laten het hierbij, maar de pessimisten daarentegen zullen de 47.000 auto's die er in mei 2012 zijn verkocht zeker nog niet zijn vergeten. Nog maar te zwijgen over de ruim 50.000 stuks nog een jaar eerder. Het totaal aantal registraties over 2014 komt uit zo'n 166.000 nieuw verkochte auto's, tegen 175.000 orders in de eerste vijf maanden van 2013. Voor autodealend Nederland een bescheiden daling van iets meer dan 5%. Analisten schatten daarom in dat de totale autoverkoop over 2014 op ongeveer hetzelfde niveau zal komen te liggen als 2013, zo'n 415.000 stuks.

Volkswagen terug aan kop
Laten we de generieke autoverkoop voor wat het is en werpen we een blik op merkniveau, dan voert Volkswagen weer de lijst aan van best verkochte automerken in Nederland. In april moest het die positie eventjes afstaan, maar in mei won het Duitse merk die weer terug door 3.849 klanten voor zich te winnen. Renault weet echter in het kielzog te blijven met 2.868 auto's. Peugeot neemt de derde plaats in met aan aantal van 2.104 nieuw verkochte auto's, op de hielen gezeten door Mitsubishi en Opel.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.