Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

29 mei 2014 - Audi heeft het motorenpalet van haar ganse A3-gamma uitgebreid met de 1.4 liter TFSI Ultra, voorzien van cilinderuitschakeling. Opmerkelijk is dat deze motorversie niet zuiniger, schoner en bijtellingsvriendelijker is dan de al verkrijgbare non-Ultra-variant. Enkel ietsje krachtiger.

De benzine-drinkende Audi A3 Ultra levert 150 pk en dat is 10 pk meer dan de gewone 1.4 TFSI met Cilinder on Demand (cilinderuitschakeling). Dankzij dit licht gestegen vermogen is het tweede tiende sneller naar de 100 km/h spurten (8,1 seconden) en kan er een 7 km/h hogere topsnelheid van 220 km/h worden bereikt. Dit terwijl het gemiddelde brandstofverbruik en de uitstoot gelijk gebleven. De verbruikswaarde die Audi opgeeft bedraagt 4,7 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 109 g/km; precies zoals we dat al gewend waren. Ook de Ultra-uitvoering komt dus in aanmerking voor 20% bijtelling.

Vanafprijs
In standaarduitvoering worden de A3 1.4 TFSI Ultra-modellen, waaronder ook de Sedan en de Cabriolet, geleverd met handgeschakelde zesversnellingsbak. Optioneel is de efficiënte zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling leverbaar. Prijzen beginnen bij € 28.260,- voor de 3-deurs A3 1.4 TFSI Ultra in Attraction-uitvoering. De Audi A3 en A3 Sportback zijn er ook met 110 pk sterke 1.6 TDI ultra-krachtbron, goed voor 14% bijtelling. Later komt daar nog de A3 Sedan 1.6 TDI Ultra bij. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.