Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Hier zijn de vernieuwde Audi A7 en S7 al

21 mei 2014 - Audi heeft vandaag, enigszins onverwacht, de vernieuwde A7- en S7 Sportback onthuld. En ze hebben zich niet ingehouden bij deze facelift.

De facelift van de Audi A7 Sportback brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Aftrappend met de exterieur-wijzigingen springen de strakgetrokken bumpers, de vernieuwde hoekige singleframe-grille en trapezium-vormige uitlaatstukken meteen in het oog. Echter zijn dat niet de grootste wijzigingen, want tevens zijn de lichtunits compleet vernieuwd. Naast een ander design brengt Audi standaard LED-verlichting naar de koplampen en biedt het optioneel Matrix-verlichting aan, dat we al van de Audi A8 kennen. Dynamische richtingaanwijzers, wiens LED's een patroon volgen, zijn achter standaard. In de koplampen zijn ze enkel leverbaar wanneer men Matrix-verlichting heeft aangevinkt op de keuzelijst.

Krachtig en zuinig
Het A7-design dat al sinds 2010 te zien is, is dus flink aangepakt. Maar daar houden de Duitsers het niet bij. Als grootste wapenfeit komen ze namelijk met een vernieuwd motorenspectrum dat over de gehele linie krachtiger is, maar ook zuinige motoren kent. Onderaan het beschikbare palet van twee benzine- en drie dieselkrachtbronnen vinden we de drieliter TDI-V6 van Audi, die in Ultra-uitmonstering 218 pk aan de voorwielen levert. Dit is een upgrade van 14 pk ten opzichte van de huidige diesel-instapper. Het zuinige karakter van deze zescilinder zorgt bovendien voor een fabrieksopgegeven verbruik van 4.7 liter op 100 kilometer, ofwel 1 op 21. Diezelfde motor is er echter ook in Clean Diesel-uitvoering, waar hij voortaan 272 pk naar alle vier de wielen stuurt. Voortaan ja, want op het moment is hij nog afgeregeld op 245 pk in de huidige Audi A7. Dieseltopper is de krachtiger geworden 3.0 liter biturbo-TDI. Voorheen leverde deze zespitter 313 pk, maar vanaf heden is hij opgepept tot 320 paarden. Zoals gezegd zijn er twee keuzes voor benzine-rijdende klanten, te weten de drieliter V6 met twee turbo's en een fikse 333 pk. Wederom een upgrade dus, want op het moment is het piekvermogen van die krachtbron 310 pk. Ook de Audi S7 Sportback krijgt een powerboost, te weten tot 450 pk vanaf de huidige 420 pk. 

Opties, opties, opties
Audi biedt doorgaans genoeg opties voor klanten, maar voor de A7 Sportback vond men het keuzepalet nog niet uitgebreid genoeg. Daarom is het interieur voortaan in meer uitdossingen te personaliseren. Zo is er de keuze uit vijf herziene interieurtinten en vier verschillende soorten stoelen. Tevens levert Audi in de vernieuwde variant nieuwe materialen in de cabine, zoals Beaufort-walnotenhout en Valcona-leder. Overigens is het in een standaard A7 al niet behelpen. MMI-radio wordt namelijk al af-fabriek ingebouwd en kan uitgebreid worden met een HUD-systeem en touch-bediening. Niet standaard, maar wel vernieuwd is het MMI Navigation Plus-systeem. Een nieuwe grafische processor van Nvidia zorgt volgens Audi voor snellere prestaties en een mooiere look. Nieuw is ook het Audi Connect, dat optimaal te combineren is met het hiervoor genoemde navigatiesysteem. Via LTE-internet kan de Duitser daarmee supersnel informatie verzamelen. De vernieuwde Audi A7 en S7 staan vanaf het einde van de zomer bij de dealers. Prijzen volgen in een later stadium.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.