Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Rimac's elektrische hypercar stapje dichterbij

29 april 2014 - Herinner jij je de Rimac Concept One uit 2011 nog? Wij wel. Want nooit maakten wij kennis met een hypercar die geheel elektrisch wordt aangedreven. Sindsdien is het angstvallig stil. Maar nu gloort er " gelukkig " toch weer hoop aan de horizon dankzij twee kapitaalinjecties.

De Rimac Concept One komt uit een land dat allesbehalve bekend staat om het bouwen van auto's, namelijk Kroatië. En mocht er een Kroatisch bedrijf zijn die toch een poging waagt, dan denk je vast niet aan een baanbrekende auto, laat staan een supersportwagen. En toen was daar in 2011 ineens Rimac Automobili, de lang gekoesterde droom van de twintiger Mate Rimac. Hij bedacht de Rimac Concept One, een meer dan 1.000 pk en 3.800 Nm sterke elektrische hypercar die zich kan meten met de allersnelste der aarde, dankzij één elektromotor per wiel. Bizar, maar niet onwerkelijk zo blijkt nu na het binnen hengelen van twee externe investeerders die in ruil voor een kapitaalinjectie wel brood zien in de Rimac One.

Groen licht
Geld is tussen de conceptcar en het daadwerkelijke productiemodel van de Rimac One telkens het struikelblok geweest. Maar dat lijkt voorbij te zijn, nu een vermogende Colombiaan en een bedrijf uit Hong Kong een significant bedrag in Rimac Automobili hebben geïnvesteerd om Mate's droom werkelijkheid te laten worden. Om welk bedrijf uit het sowieso steenrijke Hong Kong het gaat is niet bekend, wel de hoogte van de kapitaalinjectie. Zo'n € 7 miljoen dollar zou er zijn toegestopt. Met hoeveel centen de Colombiaan over de brug komt weten we niet, maar daarvan dan wel weer de naam. Het zou gaan om Frank Kanayet Yepes, een man die zijn sporen heeft verdiend in de energiesector en volgens bronnen Rimac kan bijstaan om van de One de allereerste geslaagde hypercar ter wereld te maken. Wanneer? Dat blijft nog een groot vraagteken. Maar dankzij een hemelse fotogalerij hebben we zeker iets om naar uit te kijken.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.