Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom: uithangbord Bespoke

17 april 2014 - Bespoke en Rolls-Royce gaan al sinds mensenheugenis hand-in-hand met elkaar. Het leeuwendeel van de klandizie kiest er namelijk voor om zijn Rolls te laten personaliseren door deze maatwerkafdeling, zodat hij of zij iets volkomen unieks in de garage kan zetten. En deze Rolls-Royce Pinnacle Travel Phantom is het laatste uithangbord van wat men bij Bespoke allemaal kan.

Als onderdeel van de speciale Bespoke Collection showt Rolls-Royce deze Pinnacle Travel Phantom aankomende week op de beursvloer van Auto China 2014. Ook in China draait Rolls erg goed, en om dat te vieren lanceren de Britten speciaal deze showcase. Als tweede reden voor de overdadig aangeklede Phantom geeft het prestigemerk aan dat het de Chinese liefde voor reizen wil vieren. En dat is meteen de inspiratie voor het design van de topklasse-limousine geweest.

Reizen in weelde
Je zult wel denken: Chinese liefde voor reizen? Ja, wij wisten het ook niet, maar China is al voor het tweede jaar op rij het land dat het meeste geld uitgeeft aan het maken van allerhande verre tripjes. In totaal maar liefst een dikke 125 miljard dollar over 2013. Niet geheel vreemd met zoveel inwoners, maar houd wel rekening met het feit dat lang niet iedereen in China het geld heeft om à¼berhaupt op reis te gaan, laat staan naar het buitenland. Hoe dan ook, om dit bijzondere reis-feit te vieren hult Rolls haar Chinese klanten graag in extra " overwegend met de hand gemaakte - weelde.




Pièce de la resistance
De Pinnacle Travel Phantom is gehuld in een two-tone kleurstelling gevormd door Madeira Red en Silver Sand, dat op de zijpanelen te zien is. Als extra kleurschema's biedt Rolls echter ook de keuze uit Infinity Black met Silver Haze en een combinatie van Melanite en Paladium. Het interieur wordt bekleed door een ledercombinatie van Morello Red en Seashell en eveneens Morrelo Red-gekleurde lamswollen vloermatten. Smoke Grey is de tint waarin de contrasterende stiksels zijn uitgevoerd. Pronkstuk van de Pinnacle Travel Phantom, en wat Rolls zelfs haar pièce de la resistance noemt, is het veelvoud aan houten inlegstukken in onder andere het dashboard en de portieren. Alhoewel, we zeggen 'onder andere', maar je kunt ze niet missen in het interieur. Er zijn namelijk 230 stukken inlegwerk gebruikt bij het versieren van de Pinnacle Travel Phantom. En allen zijn met de hand vervaardigd. Het motief beeldt een stoomtrein die door het Chinese landschap raast uit, en is door middel van 24.633 individuele steken zelfs op de deurpanelen terug te vinden. Weten we meteen waarom er zoveel tijd in elke majesteuze Rolls-Royce gaat zitten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.