Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Morgan trakteert op gelimiteerde Plus 8 Speedster

17 april 2014 - Al 100 jaar hebben vele habiele handen aan de Pickersleigh Road in het Engelse graafschap Worcestershire steevast klassieke gelijnde coupés en roadsters gebouwd, met onderhuids bijtijdse techniek. We kennen ze als Morgans, en hun nieuwste, deze Plus 8 Speedster, is de ultieme belichaming van die eeuw aan Brits vakmanschap.

Slechts een beperkt aantal van " je raadt het al " 100 exemplaren zullen er van de Plus 8 Speedster worden gebouwd. En allemaal zullen ze te herkennen zijn aan enkele, niet bij Morgan gebruikelijke stijlkenmerken. Welke kenmerken dat precies zijn worden niet vermeld. In elk geval bijzondere details die de Plus 8 Speedster een eigen karakter geven. Aanpassingen aan het chassis voor nog betere prestaties onderstrepen dat. Daarnaast zal er een optielijst beschikbaar zijn waarmee de koper zijn Speedster helemaal eigen kan maken. Deze accessoires vallen echter buiten de basisprijs van 69.995 pond, wat omgerekend € 85.000,- is.

Beierse V8
Beloven dat jouw auto een enerverende rijbeleving biedt doe je natuurlijk niet als er een pietluttig motortje onder de kap ligt. Voorin de lange neus van de Speedster ligt dan ook een V8 uit huize BMW. Het 4.8 liter grote blok kan een vermogen van 370 pk ontwikkelen en dat is ruimschoots voldoende om deze speciale eeuweditie in beweging te krijgen. Sterker, met een acceleratietijd van 4,2 seconden is het Aston's en Bentley's pesten. Morgans staan immers bekend om hun bovengemiddeld lage gewicht en bij de Plus 8 Speedster is dat niet anders. Lossen zal bij een top van 240 km/h moeten gebeuren. De productie van de Plus 8 Speedster start in juni, om in de loop van de zomer de eerste exemplaren uit te kunnen leveren. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.