Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Partybeest: Ford Mustang 50 Year Limited Edition

15 april 2014 - Alles bij elkaar gerekend wordt er gemiddeld elke week wel een speciaal verjaardagsmodel gepresenteerd door autofabrikanten en daarvan is de ene zeker de andere niet. Gelukkig maar, want anders hadden we al blaren op onze vingers voordat we iets konden schrijven over de echte smaakmakers, zoals deze Ford Mustang 50 Year Limited Edition.

1964 is het geboortejaar van de Abraham geworden Ford Mustang. En dat symbolische getal markeert meteen de oplage van de 50 Year Limited Edition. Deze 1.964 Mustangs hebben de GT-uitvoering van de jongste generatie als basis, die een 420 pk sterke vijfliter V8 onder de kap heeft. De meest begeerlijke opties zijn ook present en tevens monteert Ford het Performance-pack, wat onder andere een Torsen limited-slip-differentieel en Brembo-remschijven aan de auto toevoegt. Dat behoort dus allemaal standaard tot deze dik aangeklede Limited Edition, maar Ford laat klanten nog wel de keuze tussen een handbak of een automaat, beiden met zes verzetten.

Vintage details
Om de link met de originele Mustang duidelijk te maken heeft Ford wat leuke details teruggehaald uit de geschiedenis. Zo zijn de louvres in de achterste zijruitjes uniek en is er rondom veel meer chroom gebruikt dan tegenwoordig gebruikelijk is. Ook het duo beschikbare lakkleuren is met een knipoog naar het verleden gekozen: Kona Blue en Wimbledon White. Op verschillende plekken in het met zwart leder en crèmekleurig kasjmier aangeklede interieur komen tevens 50 Year-logo's terug, alsook op de flanken van de auto. Men moet nog wel even wachten voordat deze Ford Mustang in productie wordt genomen, de normale Mustang wordt aankomende zomer immers pas gebouwd. In de herfst volgt de productie van deze 50 Year Limited Edition.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.