Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Corvette Z06 Convertible heeft een podium

13 april 2014 - Corvette grijpt de New York Motor Show aan om de nieuwe Z06 Convertible te presenteren. En die is volgens zijn makers zo stijf dat extra verstevigingen " vanwege het ontbreken van een vast dak " niet nodig waren, waardoor het leeggewicht bijna gelijk is aan de verbluffend presterende Coupé.

Voor wie het nog niet wist: de Corvette Z06 is de extra potige uitvoering van de al niet malse Corvette Stingray die een 6.2 liter V8-Supercharged in de motorsteunen heeft hangen. Een beresterk motorblok dat goed is voor liefst 625 pk en 861 Nm aan trekkracht. Ook de Convertible krijgt 'm, net als de gesloten variant. Klanten kunnen vervolgens de keuze maken uit een handbak of een automaat. Die laatste is gloednieuw en telt 8 verzetten. Maar ook de manuele transmissie heeft een aardige collectie tandwielen, namelijk 7 stuks. Idem als de handgeschakelde Porsche 911.

Nauwelijks zwaarder
De structuur van de Corvette Stingray is grotendeels uit aluminium vervaardigd. En omdat die 20% stijver is dan die van z'n voorganger, denkt 'Chevy' dat de Z06 het wel kan stellen zonder al te veel extra verstevigingen. Daarom is het leeggewicht van de Z06 Convertible " met elektrisch bedienbare softtop " bijna identiek aan dat van de Coupé. Dit gezegd hebbende kunnen we er wel van uitgaan dat de 100 km/h ruim binnen de vier tellen wordt doorbroken en de topsnelheid van 300 km/h vrij eenvoudig te bereiken is, ook al houdt Chevrolet hierover zijn mond nog stijf dicht. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.