Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Hybride-primeur voor Bentley: Hybrid Concept

8 april 2014 - Ja, ook de absolute topmerken van de auto-industrie moeten aan de hybridetechnieken geloven. Zo ook Bentley, dat met deze Hybrid Concept in de vorm van een Mulsanne alvast een voorproefje geeft van hun visie op plug-in hybrides.

Dat de Mulsanne nu als testlichaam wordt gebruikt voor het Hybrid Concept betekent echter niet dat de limousine het eerste Bentley-model is dat ook daadwerkelijk als plug-in hybride zal verschijnen. Voor 2017 staat Bentley's SUV namelijk op de agenda, en daarin zal het systeem in productievorm debuteren. Die auto zal het startsein worden van Bentley's plannen om 90% van het modellengamma nog dit decennium met hybridetechnieken aan te bieden. Flinke aspiraties dus.

Prestatieboost
Wie aan een hybride denkt, denkt vrijwel meteen aan een gunstiger verbruik en milieubewust rijden. Maar het prestatiepotentieel wordt nog geregeld over het hoofd gezien. Wagens als de McLaren P1 en Porsche 918 Spyder brengen daar weliswaar verandering in, maar de Toyota Priussen van deze wereld zijn nog niet in de vergetelheid geraakt. Bentley schaart zich onder de eerste groep en zegt dat de prestaties er op vooruitgaan met behulp van haar hybridesystemen. Bij de V8 van de Mulsanne belooft Bentley zelfs een vermogensboost van wel 25%! Vlug rekenwerk vertelt ons dat de 513 pk dan naar zo'n 641 pk wordt opgepept. Gekoppeld aan een CO2-uitstootvermindering van wel 70% betekent dit meer, veel meer power voor je geld. En dan is het nog maar wachten op een hybride Continental GT Speed"¦ Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.