Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes-Benz V-klasse is er vanaf 56 mille

1 april 2014 - Met ingang van de zomer staat de Mercedes-Benz V-klasse bij de dealer voor een vanafprijs van € 55.960,-. En daarmee duiden we op de personenuitvoering die voorheen nog door het leven ging als Viano.

V-klasse dus. En dat is niet voor niets omdat Mercedes-Benz van mening is dat de naam Viano niet meer past bij de nieuwste generatie van hun personenbus. Die is namelijk een stuk luxueuzer en slimmer geworden en bevat een front dat meer dan ooit tevoren in lijn ligt met de personenauto’s van het merk. En die hebben allemaal ‘klasse’ (in hun naam) en vandaar nu dus V-klasse.

Prijzen
De vele inspanningen die zijn gedaan om met afstand een nieuwe ‘Mercedes onder de busjes’ neer te zetten vertaalt zich gelukkig niet in hogere prijzen. Integendeel, de V-klasse is goedkoper dan zijn voorganger en vooralsnog enkel als Lang geleverd. Prijzen beginnen bij € 55.960,- voor de V 220 CDI met 163 pk sterke dieselmotor en manuele 6-bak. Indien er een automaat gewenst is bedraagt de vanafprijs van dit model € 58.375,-. Er is ook nog een V 200 CDI met 136 pk sterke diesel, maar die is door zijn hogere gemiddelde uitstoot duurder dan de ‘220’. Mocht je toch interesse hebben in deze lichtste motorisering, weet dan dat hij in de boeken staat vanaf € 56.670,-. De krachtigste versie is de V 250 BlueTec met standaard 7G-tronic automaat. Die kost € 62.415,- maar beschikt ook over een 190 pk en 440 Nm sterke diesel die vrijwel even krachtig is als de 3.0 liter V6 CDI in de laatste Viano (met een vanafprijs van ruim 83 mille destijds).

Standaarduitrusting
Wie dat wil kan helemaal losgaan op een ellenlange optielijst, maar hoe vertaalt de verhoogde kwaliteit die Mercedes belooft zich in de basis? Nou, iedere V-klasse is sowieso voorzien van het muzieksysteem Audio 20 USB met 7 inch display, pianolak-afwerking, een driespaaks, meervoudig verstelbaar multifunctioneel stuur, Direct Select keuzehendel (met schakelpaddles bij automatische transmissie), luxe voorstoelen met zijairbags, ‘veiligheidsstop’ voor de schuifdeur en een elektrische parkeerrem. De Avantgarde-uitvoerig met een meerprijs van € 7.380,- biedt daar bovenop nog lederen bekleding, een lederen stuurwiel, ambiente-verlichting, houtlook-afwerking, LED Intelligent Light System, de Easy Pack-achterklep, een schuifdeur aan de linkerzijde, geluidsisolerende ramen en Agility Control dat de demping volautomatisch aan de wegomstandigheden aanpast.

Edition 1
Omdat Mercedes haar personenbus nu hetzelfde behandelt als bijvoorbeeld de A- en C-klasse verschijnt er ook van de V-klasse een speciale Edition 1-uitvoering. Dit introductiemodel, die een jaar in de prijslijst opgenomen zal worden, heeft de V 250 CDI BlueTEC als basis en viert de lancering van de V-klasse met een extra rijke uitrusting. Standaard zijn onder meer een sportonderstel, 19 inch lichtmetalen velgen, extra donker getint glas achter, stoelen bekleed met marron nappaleder, dashboard met lederlook-afwerking, contrasterende stiksels en houtlook-sierdelen. Aan comfortverhogende zaken pakt de Edition 1 uit met automatische airconditioning, semi-automatische airco achterin, COMAND Online, het Burmester surround sound system, elektrisch bediende schuifdeuren links en rechts, een elektrisch bediende achterklep met separaat te openen achterruit en het parkeerpakket met 360 graden-camera. De assistentiesystemen Collision Prevention Assist, spoorassistent, dodehoekassistent en PRE-SAFE zijn eveneens inbegrepen. Een mooi lijstje en daar betaal je minstens € 83.995,- voor.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.