Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Ook Jeep Cherokee heeft een vanafprijs

19 maart 2014 - Alsof de keuze nog niet reuze genoeg was, zet ook Jeep de nieuwe Cherokee binnenkort bij de Europese dealer. De stoere Amerikaan, die in zijn thuisland al een jaartje rondrijdt, zal in de loop van april te koop aangeboden worden vanaf 45 mille.

Wij moeten de eerste Jeep-eigenaren met louter tweewielaandrijving nog tegenkomen, maar het is voor sommigen wellicht goed om te weten dat de nieuwe Cherokee hiermee wel te verkrijgen is en dat bij de 4x4-versies de achterwielaandrijving niet meedoet als dat niet nodig wordt geacht.

9 keer schakelen
Motorisch worden er drie keuzes voorgelegd: een 2.0 liter Multijet II-diesel met 140 of 170 pk en een 3.2 liter V6 die benzine lust. De twee sterkste krachtbronnen worden standaard gekoppeld aan de nieuwe automaat met maar liefst 9 schakelgangen, terwijl het basismodel, de lichtste diesel, er enkel met handbak is.

Prijzen
Ook zijn er drie uitrustingniveaus, oplopend van de Longitude, via de Limited, naar het topmodel, de Trailhawk. Die laatste, enkel met V6-benzine, is ook meteen de ruigste van allemaal met zijn opgeruwde uiterlijk, waaronder bodembeschermplaten aan de onderzijde van de carrosserie, en een hoge en lage gearing voor serieuze terreinexpedities. Selec Speed en Hill Descent Control maken ver komen op het onverhard nog ietsje makkelijker, maar daar betaal je ook voor. De Jeep Cherokee Trialhawk staat namelijk in de boeken voor € 67.490,-. Voor de 140 pk sterke diesel in Longitude-uitvoering betaal je € 44.990,- en in het geval van de 170 pk-variant is dat € 52.990,-. Tot de standaard luxe van iedere Cherokee behoort zoal 17 inch lichtmetalen velgen, parkeerhulp achter, Uconnect infotainment met 5 inch touchscreen en climate control. Ga je voor de Limited, dan krijg je ook lederen bekleding, 18 inch velgen, Xenon-verplichting, een infotainmentsysteem met 8,4 inch, parkeersensoren rondom en een negen speaker tellende muziekinstallatie van Alpine.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.