Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW X4 twee mille duurder dan X3

19 maart 2014 - Op 12 juli arriveert de BMW X4 bij de dealers en als nieuwe eigenaar wegrijden is dan mogelijk vanaf € 55.990,-. Ten opzichte van een vergelijkbare X3 is dit afgerond € 2.000,- meer.

BMW heeft aangegeven de flamboyante X4 een trede hoger in de markt te positioneren dan de X3, die het meer van praktisch vernuft moet hebben. Echter in de vraagprijzen zie je dat niet zozeer terug; de meerprijs bedraagt een relatief bescheiden twee mille. De voordeligste X3, de xDrive20i en nog voorzien van licht verouderd front, kost momenteel € 52.990,-. Maar dan dienen zelf de verzetten ingelegd te worden. Bij de € 55.990,- kostende instapper van de X4 xDrive20i wordt dat voor je gedaan aan de hand van een 8-traps automaat, en zou je dit ook willen bij de gelijk gemotoriseerde X3, weet dan dat je minstens € 53.975,- armer raakt. De voordeligste dieselende X4, de xDrive20d, is er vanaf net geen 56 mille. Verder staan er nog de benzine-drinkende xDrive28i en xDrive35i klaar, plus twee zescilinder-diesels, de xDrive30d en xDrive35d. Maar daarvan worden de prijzen pas later bekendgemaakt.

Standaarduitrusting
Als het op luxe en comfort aankomt garandeert elke BMW X4 je van een regen- en lichtsensor, Park Distance Control, Active Cruise Control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een elektrisch te openen en sluiten achterklep. Ook Variable Sport Steering, Performance Control, Hill Descent Control zijn inbegrepen, evenals een uitgebreide boordcomputer met een 6,5 inch display, de iDrive-controller, Radio BMW Professional met zes luidsprekers, Bluetooth-telefoonvoorbereiding en USB-aansluiting. Voor nieuwe features zoals de BMW Head-Up Display met kleurenprojectie, de grootlichtassistent, Surround View en de Driving Assistant Plus inclusief Lane Departure Warning en Active Cruise Control met Stop & Go zal de dealer vragen bij te betalen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.