Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Porsche Boxster en Cayman GTS slijpen de messen

18 maart 2014 - We zaten er al op te wachten. En niets ten nadele van de GTS-uitvoeringen van de Cayenne en Panamera, maar de afkorting van Gran Turismo Sport is natuurlijk per definitie veel doeltreffender op de twee midscheepse roadsters van Porsche.

De Boxster GTS en Cayman GTS zijn meer dan enkel uiterlijk vertoon. De nieuwe topversies beschikken over een herziene boxermotor die ook nog eens meer vermogen kan ontwikkelen en zijn standaard uitgerust met het adaptieve PASM-onderstel. Ook bij de prijzen van respectievelijk € 88.900,- en € 92.800,- inbegrepen is het onder Porsche-kopers erg populaire Sport Chrono Pakket en een lederen interieur voorzien van details bekleedt met alcantara. De voorgenoemde vanafprijzen zijn overigens voor de versies met automatisch schakelende PDK-transmissie en flippers achter het stuurwiel. Maar een handbak is ook mogelijk voor de controlefreaks. Dan bedragen de vanafprijzen respectievelijk 93.122,- en € 96.022,-.

Tandje erbij
Het totaalvermogen van de Boxster GTS ligt op 330 pk terwijl de Cayman GTS 340 pk geniet, wat voor beide 15 pk en 10 Nm meer is dan de S-modellen waarop ze zijn gebaseerd. Het snelste ben je met de PDK-bak. De eerste weet daarmee in 4,7 seconden naar de 100 km/h te snellen, de laatste snoept hier nog eens een tiende van af. Als topsnelheden geeft Porsche 281 en 285 km/h op. Beide GTS-versies voldoen overigens al aan de Euro 6-emissienorm en scoren een gemiddeld verbruik van 8,2 l/100 km indien het schakelen wordt overgelaten aan de PDK-transmissie. Met de handbak is dit 9,0 l/100 km.

Levering in mei
Enthousiast geworden van de Boxster of Cayman GTS, weet dan dat de levering al in mei op gang komt. Ze in de showroom herkennen zou bovendien niet moeilijk moeten zijn. Speur vooral naar zwarte behuizingen van de Bi-Xenon-koplampunits (inclusief Porsche Dynamic Light System) en bovengemiddeld grote wielen met daaromheen brede banden. Rondom zit namelijk standaard 20 inch voorzien van 235 millimeter breed schoeisel vóór en zelfs 265 millimeter achter.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.