Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Arash AF8: supercar met 7. 0 liter V8

27 februari 2014 - Arash waagt weer een poging. Na een klein teaser offensief zijn nu de eerste duidelijke foto's van de Arash AF8 naar buiten gekomen. Plus specificaties. Zelf zegt Arash Farboud dat zijn nieuwe kanariegele coupé de strijd aan moet gaan met de Ferrari 458 en de McLaren 12C. Nou, hij legt de lat in ieder geval hoog voor zijn supercar.

Qua looks verliest de AF8 het van zijn beoogde concurrenten in ieder geval. De neus ziet er nog wel fris en strak uit, maar de achterkant lijkt minder goed in proportie. Het gehele design heeft wat weg van de Ferrari 458. En eigenlijk is dat niet zo'n verrassing. De voorganger van deze supercar, de AF10, was namelijk gebaseerd op de Ferrari Enzo. Arash haalt z'n inspiratie dus graag uit Maranello.

Pittig pakketje
Met die inspiratie op zak is Arash Farboud aan zijn tekentafel gaan zitten en is deze 4,15 meter lange coupé uit zijn potlood gekomen. Met een breedte van 1,90 meter is het een compacte footprint met een relatief laag gewicht. Dat komt namelijk uit op 1.200 kilogram door veelvuldig gebruik van koolstofvezel en aluminium. Achter de sportstoelen ligt een atmosferische 7.0 liter V8, goed voor 550 pk en 640 Nm trekkracht. Zo schiet de Arash AF8 van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden en houdt de teller op bij een (onbevestigde) topsnelheid van 325 km/h. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak zal dit ongetwijfeld zorgen voor een hoop bandenrokende drifts, maar echt opboksen tegen de Ferrari 458 en McLaren 12C doet het niet. Die hebben een hoger vermogen, zijn sneller en hebben een meer karakteristiek en doorontwikkeld voorkomen. En dat is toch waar je, zeker in dit segment, voor kiezen zult. Of Arash hiermee raak schiet vragen wij ons dan ook maar al te zeer af. Maar een leuke poging is het zeker. Volgende week zien we de Arash AF8 in levende lijve op de Autosalon van Genève.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.