Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Jaguar XF R-Sport: XF diesel met grote bek

25 februari 2014 - De letter R doet bij Jaguar heel hoge verwachtingen oproepen. In dat opzicht moet je bij de XF R-Sport de verwachtingen maar vooral temperen. Dit is namelijk een sportief pakket voor de XF diesel, maar het is vooral stoerdoenerij van Jaguar om de letter R aan dit pakket te verbinden.

Het belangrijkste wapenfeit van de R-Sport zijn de agressiever gelijnde bumpers, de meer aangezette zijskirts en de achterspoiler. Enkele sierlijsten zijn uitgevoerd in glanzend zwart en rollen doet de R-Sport op 17-inchers waarrond rubber met een lage rolweerstand ligt.

R-Sport-badges
De binnenzijde is verfraaid met contrasterend stikwerk voor de stoelen (in één van drie beschikbare kleuren), roestvrijstalen pedalen, een sierlijst in een donkere eikenkleur, pianolak of koosltofvezel, enkele R-Sport-badges en specifieke dorpelsierlijsten.



Dieselkracht

De 163 pk sterke 2.2 liter viercilinder diesel wordt gekoppeld aan een automaat met 8 verzetten. Wanneer alles uit de kast wordt gehaald gaat deze XF naar 100 km/h in 10,5 seconden en door tot 209 km/h. Het verbruik is wellicht nog steeds het grootste verkoopsargument. Dat bedraagt 4,9l/100km (of 129 g/km). Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.