Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Alpina ontvouwt B4 Bi-Turbo Cabriolet

23 februari 2014 - Wat is er nu nog mooier dan een Alpina B4 Bi-Turbo Coupé? Eentje die topless kan natuurlijk!

Net als bij de BMW 4-serie Coupé is Alpina er als de kippen bij. De 4-serie Cabriolet is nog niet eens goed en wel overal verkrijgbaar of het bekende BMW-bedrijf heeft de B4 Bi-Turbo Cabriolet op basis van de 435i Cabriolet al klaar. Traditioneel gepresenteerd in het karakteristieke Alpina-blauw is ook de topless-variant van de dubbel geblazen B4 bedeeld met een opgevoerde 3.0 liter zes-in-lijn-turbo, getalenteerd met een maximumvermogen van liefst 410 pk en 600 Nm. Een afgifte dat " voor BMW " gevaarlijk in de buurt komt van de M4 Coupé, maar bij een Alpina kennende op een andere wijze erin komt. Veel geciviliseerder.

Prestaties
Alpina's zijn naar goede traditie de hoffelijke alternatieven van de M-modellen van BMW. Maar vlak ze op het gebied van snelle prestaties zeker niet uit. Waar de M4 Coupé (weliswaar vanwege een begrenzer) bij 280 km/h moet opgeven, dendert de B4 Cabrio gewoon nog eventjes door tot 301 km/h. Van 0 naar 100 km/h spurten duurt slechts 4,5 seconden, en wie dit niet te vaak doet zou alsnog een acceptabel gemiddeld verbruik van 1 op 12 kunnen rijden.

ALPINA
Ontiegelijk snel zijn die Alpina's steevast, maar dat van de daken schreeuwen doen ze nooit. De sportiviteit is binnenin zelfs ver te zoeken. Veel leder in de meest chique kleurencombinaties is wat hier de klok slaat, al zijn de klant natuurlijk koning bij Alpina. Buiten blijft het in de regel al evenzo bescheiden. Op het aanstippen van de voorbumper en een kleine achterklepspoiler na blijft het allemaal bijzonder subtiel. Alleen het laag gesitueerde ALPINA-woordmerk aan de voorzijde en de vier vuistdikke eindpijpen verraden alsnog Alpina's gedachtegoed rond uitgesproken sportiviteit.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.