Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Toch weer Toyota als grootste

23 januari 2014 - De telling is achter de rug, en daaruit blijkt dat Toyota zich voor de tweede keer op rij de grootste autoproducent ter wereld mag noemen. Van 2008 tot en met 2010 was het dat ook al, om de titel " met de natuurrampen in Japan en Thailand als voornaamste oorzaken " daarna een jaar uit handen te geven aan General Motors.

Het Toyota-concern had er 9,98 miljoen verkochte auto's voor nodig om weer de grootste te zijn en dat zijn er enkele honderdduizend meer dan General Motors (GM). Het Amerikaanse autoconcern en de nummer één van 1931 tot en met 2007 wist vorig jaar 9,71 miljoen auto's te slijten, gevolgd door de Volkswagen Groep met een verkoop van 9,7 miljoen eenheden.

Door de 10 mln
Voor 2014 voorspelt Toyota dat het meer dan 10 miljoen auto's gaat verkopen en als dat lukt is het de eerste producent die deze magische grens doorbreekt. Dit ongetwijfeld tot ergernis van Volkswagen dat al jaren openhartig rept dat het tegen 2018 de grootste ter wereld wil zijn. Ze hebben daarvoor nog even en het feit dat de Duitse gigant elk jaar een stukje dichter naar de twee favorieten toe groeit geeft het bedrijf goede hoop. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.