Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Racer van Corvette Z06 ook al klaar

13 januari 2014 - Ze zijn druk geweest daar in het Amerikaanse Kentucky. Vrijwel simultaan met de nieuwe, indrukwekkende Z06 trekt Corvette het doek van hun circuitracer op basis van die super-Corvette: de C7.R.

Of de C7.R nu is afgeleid van de Z06 of andersom, daar doen we niet over. Feit is dat ze beide tijdelijk een witte vlek op het netvlies achterlaten. De Detroit Motor Show is amper een dag onderweg en nu al kan er gerust beweert worden dat Corvette daar de show steelt. Allereerst met de beestachtige Z06 en deze C7.R als goede tweede.

Leentjebuur
De twee nieuwe Corvette's delen dan ook nogal wat technieken met elkaar. Zo is het chassis grotendeels inwisselbaar, dat bovendien een stuk stijver is dan dat van de succesvolle C6.R. Ook de ophanging is vrijwel gelijk aan dat van de nieuwe Z06, en hoewel je misschien anders zou denken, omdat de C7.R een volbloed racer is kan dat gerust. Vanwege de reglementen in de diverse raceklasses waarin Corvette wil uitkomen dienden de prestaties van de C7.R namelijk op een lager pitje te worden gezet dan dat van de straatlegale Z06. Het vereiste motorvermogen wordt ook opgewekt door een andere krachtbron, namelijk een atmosferische 5.5 liter V8 die ook in de C6.R dienst doet. De Z06 kan buigen over een 6.2 liter V8 met supercharger, goed voor 628 pk. Over de specificaties van de C7.R, die net als de C6.R door het bedrijf Pratt & Miller geprepareerd wordt, laat Corvette niets los.

Le Mans
De Corvette C7.R heeft " in verhullende kledij " de eerste testdagen er al opzitten in de aanloop naar zijn daadwerkelijke racedebuut, de 24 Uren van Daytona. Op 26 en 27 januari vindt die plaats om daarna aan de start te verschijnen van de American Le Mans Series, Grand-Am Rolex Sports Car Series en de 24 uur van Le Mans. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.