Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

De Porsche 911 Targa is terug!

12 januari 2014 - De Porsche 911 Targa is terug? Jazeker, want laten we eerlijk wezen, de laatste generaties " met vastzittende dakbogen " kun je eigenlijk geen targa's noemen. De nieuwe 911 Targa des te meer, want die is gemodelleerd naar de Targa van weleer. Hoe kon Porsche ook anders dat dit jaar de 50ste verjaardag van haar icoon viert.

In tegenstelling tot de 993-, 996- en 997-generatie van de 911 Targa is de nieuwe 911 Targa heerlijk retro geworden. Net als de eerste Targa's is de nieuwe een volwaardige semi-cabriolet. Anders dan het dak van de klassieke Targa modellen, kan het dak van de nieuwste 911 Targa echter met een spreekwoordelijke druk op een knop worden geopend. Het dakpaneel glijdt dan op spectaculaire wijze volledig automatisch achter de achterstoelen. Wel weer klassiek is die ó zo kenmerkende rondlopende dakbeugel (toen van RVS, nu van aluminium) met vlak daarachter die bolle achterruit. Nog nooit was de 911 Targa zo historisch verantwoord sinds 1967. Eigenlijk het enig teruggrijpende stijlkenmerk dat ontbreekt zijn de befaamde fuchs-wielen. Maar daar is vast een mouw aan te passen door Porsche Exclusive lief aan te kijken.

Enkel als Carrera 4
Porsche levert de nieuwe 911 Targa " net als diens voorganger " in twee uitvoeringen en uitsluitend met vierwielaandrijving. De 911 Targa 4 wordt aangedreven door een 3.4 liter zescilinder boxermotor met een vermogen van 350 pk. Voorzien van de Porsche Doppelkupplung transmissie (PDK) en het Sport Chrono pakket accelereert de 911 Targa in slechts 4,8 seconden naar 100 km/uur. Zijn topsnelheid bedraagt 282 km/h. De topuitvoering is de 911 Targa 4S. Zijn 3.8 liter motor levert een vermogen van 400 pk. De topsnelheid is 296 km/h. Als deze versie is uitgerust met de PDK transmissie en het Sport Chrono pakket, dan is de sprint van 0 naar 100 km/h mogelijk in slechts 4,4 seconden.

Prijzen nieuwe Porsche 911 Targa
Dit voorjaar zal Porsche de nieuwe 911 Targa bij de dealers binnenrijden. De prijzen beginnen bij € 132.400,- voor de Carrera 4. De Targa in Carrera S-uitmonstering kost minimaal € 152.200,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.