Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lancia gooit de handdoek in de ring

9 januari 2014 - Waar rook is, is vuur. Iets meer dan een jaar nadat CEO Sergio Marchionne het merk Lancia niet aanhaalde in zijn strategische plannen met de Fiat Groep voor de komende jaren, is bekend gemaakt dat Lancia's dagen in gans Europa geteld zijn. 'Het merk zal enkel nog op de thuismarkt actief blijven', schrijft de Italiaanse krant La Repubblica na een interview met Marchionne.

Eigenlijk hing het al een tijd in de lucht dat de ooit zo roemruchte dagen van Lancia definitief geteld zijn. Het in 1906 opgerichte Lancia, waarmee het tot 's werelds oudste automerken behoort, teert de laatste jaren enkel nog op chauvinisten; 80% van de hedendaagse jaarproductie wordt verkocht in Italië en ruim het leeuwendeel daarvan komt op het conto van de kleine Ypsilon. Met het terugtrekken van Lancia uit de rest van Europa wordt zodoende ook de nek omgedraaid van de Delta. De Thema, Flavia en Voyager waren al geen Lancia's meer, maar omgebouwde Chryslers. Nu maar hopen dat Marchionne die Amerikaanse doodsteek niet gaat toepassen bij Alfa Romeo. De Fiat-topman heeft wel laten weten dat zijn focus meer op dat (eveneens in zwaar verkerende) Italiaanse merk gaat liggen.

Verkeerd opgevat
Nog voordat we dit trieste nieuws rond Lancia op ons in kunnen laten werken, heeft een woordvoerder van Fiat aan Telegraaf laten weten dat het niet juist is wat er geschreven wordt. Volgens de betreffende verdediger heeft de La Repubblica de woorden van Sergio Marchionne verkeerd opgevat en op basis daarvan foutieve conclusies getrokken. Volgens de zegsman heeft het hoofdkantoor al contact proberen te leggen met de journalist van de betreffende krant. Of Fiat hierover nog met een officiële verklaring komt, heeft Telegraaf niet kunnen achterhalen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.