Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Driften zonder handen met BMW's ConnectedDrive

6 januari 2014 - Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas wil BMW even haarfijn onderstrepen dat zij vooraan in de strijd staan op het gebied van technologische noviteiten en toekomstige ontwikkelingen. En hoe kan dat beter gedemonstreerd worden dan met geautomatiseerd rijden? Maar dat doe je niet op een suf lang recht stuk, nee, op de limiet al driftend door een bocht.

De geteste BMW 3-serie en 6-serie Gran Coupé hebben de beschikking over een zeer geavanceerd prototype-systeem, dat valt onder de noemer 'ConnectedDrive'. Deze technologie grijpt actief in wanneer de bestuurder de controle over zijn bolide dreigt te verliezen, zelfs wanneer de auto met rokende banden volledig dwars uit een bocht dreigt te vliegen.

Zonder handen
Het actieve ingrijpen moet je opvatten in de meest letterlijke zin van het woord. Het systeem neemt namelijk de elektronische besturing volledig van je over, evenals de bediening van het gas- en rempedaal. Het is dus mogelijk om met je handen in het haar, al glijdend een bocht door te gaan. Dat geeft driften nog eens een andere dimensie!

Verkeersveiligheid
Natuurlijk is het niet de intentie van BMW, braaf als de fabrikant is, om enkel banden te kunnen roken met het systeem. Met de technologie kan namelijk met 'uitzonderlijke precisie' obstakels worden ontweken, zelfs wanneer de dynamische limiet van het voertuig bereikt dreigt te worden. Volgens BMW kan het systeem absoluut zorgdragen voor een hogere mate van verkeersveiligheid.


Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.