Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Officieel: BMW en Toyota samen aan sportauto

30 december 2013 - Het hing al even in de lucht, maar nu is dan ook officieel naar buiten gebracht dat BMW en Toyota een samenwerking zijn aangegaan rond de ontwikkeling van een sportauto. Kleine nuance: het gaat louter om het platform.

Het partnerschap tussen de Duitsers en de Japanners gaat dus niet zover als destijds tussen Toyota en Subaru, die ons met de GT-86 en BRZ twee vrijwel identieke sportcoupés brachten. Enkel de kennis en kunde voor het ontwikkelen van een gezamenlijk platform delen BMW en Toyota met elkaar. Daarna scheiden de wegen weer en trekken de beide merken zich elk terug naar hun eigen kraamkamers voor de verdere opbouw alsook design. Het is de bedoeling dat de consument straks niet (meteen) kan zien dat de sportauto niet voor honderd procent is toe te eigen aan één fabrikant. Dat laatste zal overigens een stukje lastiger worden als Toyota BMW's hybride-techniek gaat gebruiken in de toekomstige sportauto. Deze samenwerking is immers niet de eerste tussen de twee. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.