Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lexus' nieuwe krachtpatser duikt op

30 december 2013 - In voorbereiding op de onthulling over een paar weken was Lexus al lekker aan het teaseren geslagen. Maar nu heeft het er alle schijn van dat hun grote nieuws in Detroit al verklapt is doordat het onverhoopt is opgedoken in een magazine.

Halverwege januari hadden de Japanners het jaarlijkse Amerikaanse autofeestje in Detroit graag ruw willen verstoren. Pal tussen de vele muscle cars zou Lexus daar namelijk met veel bombarie de RC F onthullen, een krachtpatser in de geest van de BMW M4 Coupé. Dat plan staat nog steeds, maar de grote verrassing is er nu toch een beetje van af nu de auto al opgedoken lijkt te zijn in een autoblad. Als pleister op de wonde is de gemaakte foto van de betreffende pagina waarop de RC F in vol ornaat staat afgebeeld hinderlijk klein. De achterzijde is zelfs in een blur gehuld. Helemaal bedorven is het Lexus-feestje dus nog niet.

Atmosferisch blok
Wat heet, bovendien. Ook al is het uiterlijk van de RC F niet zo geheim meer, het belangrijkste, het hart van de auto, is dat nog altijd wel. Nog altijd moeten we gissen naar de aandrijflijn. Al sinds de eerste berichten rond de RC F gaan de vermoedens sterk uit naar een geà¼pdatete versie van de 5.0 liter V8 die in de Lexus IS-F ligt. Een atmosferisch blok dus, en dat zou anno 2014 erg bijzonder zijn nu langzamerhand bijna alle autofabrikanten " grotendeels onder druk van de emissiewetten " overgestapt zijn op drukvullers als turbo's of superchargers. Ongeacht wat er voorin hangt, schatten we dat het blok rond de 450 pk kan opwekken. Als vanzelfsprekend wil Lexus natuurlijk in het kielzog blijven van de BMW M4 Coupé, Audi RS 4 Avant en de Mercedes-Benz C 63 AMG. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.