Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

26 december 2013 - Mocht de naderende BMW 4-serie Gran Coupé nog geheimen kennen, dan zijn deze nu echt voorbij. Vanuit China hebben deze patenttekeningen van het vierdeurs-coupémodel ons bereikt.

De 4-serie Gran Coupé, die in de tweede helft van 2014 gelanceerd wordt, is BMW's antwoord op de A5 Sportback van Audi. Over het model is veel te vertellen maar tegelijkertijd erg weinig, want het is feite niets meer of minder dan een 4-serie Coupé met twee portieren extra. Het interieur, dat op z'n beurt erg op dat van de 3-serie lijkt, zal krek eender zijn aan de tweedeurs en zo ook de beschikbare aandrijflijnen. Een heuse M staat ook op het programma.

Extra beenruimte
Het feit dat deze patenten afkomstig zijn uit het immense Azië doet bij ons een belletje rinkelen. In dat deel van de wereld verkoopt BMW ook reeds de 3-serie maar met een 11 centimeter langere wielbasis dan de bij ons bekende 3-serie. De mate van beenruimte achterin de auto wordt in China namelijk veelal gezien als het uiten van de zelftoegeëigende persoonlijke status.In het verlengde van deze Chinese patenten zou het dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat de 4-serie Gran Coupé is gebaseerd op de Chinese 3-serie, met alle positieve gevolgen voor de achterpassagiers van dien. Maar ook voor de Europese koper, want zo staat tevens de hier verkochte 3-serie GT op dezelfde, langere bodemplaat van de Aziatische 'dreier'. Binnenkort weten we dit zeker, want de vierdeurs 4-serie zal worden onthuld op de Autosalon van Genève, begin maart. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.