Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi legt interessante modelnamen vast

26 december 2013 - De rapportages die uitgegeven worden door patent- en registratiekantoren leveren voor de autonieuwsjagers vaak interessante inzichten op. Zo komen we nu bijvoorbeeld te weten dat Audi onlangs de modelnamen SQ2, SQ4, Q9 en f-tron heeft geregistreerd.

Afgaande op het vastleggen van deze namen lijkt het er sterk op dat we ons mogen opmaken voor een serieuze SUV- annex crossover-invasie van het merk met de vier ringen. Een vermoeden dat nauw aansluit op het recente bericht dat Audi tegen 2020, met een jaarproductie van liefst 2 miljoen auto's, de grootste premiumfabrikant ter wereld wil zijn. En de populaire, met name kleinere Q-modellen zullen daar een grote rol in spelen.

Waterstof
Van de geregistreerde modelnamen is f-tron een ietwat vreemde eend in de bijt, ook al zijn we reeds bekend met e-tron en g-tron. En hoewel Audi daarover (verrassend) weinig naar buiten brengt, lijkt f-tron ons een geschikte typeaanduiding voor de eventuele waterstofauto's uit Ingolstadt.

Zekere voor het onzekere
Overigens is het zo dat we er niet klakkeloos van uit kunnen gaan dat Audi voor elk geregistreerde naam ook een auto gaat verzinnen. Eerder werden immers al Q6, Q8, R6, S2 en S9 vastgelegd, maar tot op heden hebben we daarvan niets concreets gezien. Dat kan zich ook voltrekken met deze recent vastgelegde modelnamen. Vaak wordt er steevast meer geregistreerd dan er gebruikt wordt. Wat echter wel staat als een huis, is dat elk nieuw model eerst geregistreerd moet worden. Lamborghini bijvoorbeeld liet ons een tijd in de waan dat de Gallardo-opvolger Cabrera zou heten, maar de auto werd uiteindelijk als Huracą”n onthuld, een naam die door het sportwagenmerk al in 2012 werd gedeponeerd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.