Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

'BMW i8 Spyder eind 2015 te koop'

18 december 2013 - Als er al iemand twijfelde over de komst van de i8 Spyder, dan moet dat met de voortvarende start van de gesloten variant wel te niet zijn gedaan. Er staan immers reeds lange rijen voor BMW's hybride-sportwagen en het was daarom enkel een kwestie van tijd voordat er definitief groen licht werd gegeven voor een open variant.

Als alles meezit staat de BMW i8 Spyder tegen het naderen van 2016 in de showroom, aldus bronnen van de website Bimmerpost, die er niet vaak naast zit als het om nieuws rond hun geliefde automerk gaat. Wat we vervolgens van de Spyder-variant moeten verwachten spreekt eigenlijk voor zich; een conceptversie hebben we immers al voorgeschoteld gekregen en het moet wel heel raar lopen als die niet evenzo trouw blijft aan het productiemodel als de i8 Coupé dat doet aan diens voorbode.

Plaats voor twee
Tussen de i8 Coupé en de Spyder zit wellicht meer verschil. 'Huh, de Spyder is toch niets meer of minder dan de i8 zonder dakje?' Je zou daar stellig van uitgaan inderdaad, maar er is wel degelijk een wezenlijk verschil tussenbeide. En dat is het aantal beschikbare zitplaatsen. De bestuurder van de dichte i8 kan met een beetje goede wil en het nodige duw-en-trek-werk drie personen chaufferen, want ontworpen volgens het 2+2-principe. Bij de dakloze variant is er dat echt niet meer dan één. Naar verdere verschillen is het naarstig zoeken. De aandrijflijn wordt in elk geval rechtstreeks ontleend van de Coupé. Oftewel, een 1.5 liter grote driecilinder-turbomotor met 231 pk werkt nauw samen met een 131 pk sterke elektromodule om de wielen aan het rollen te krijgen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.