Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Doorstart voor sportautobouwer Wiesmann

16 december 2013 - Wiesmann is binnenkort weer gezond. Via een officieel persbericht heeft de kleine, noodlijdende bouwer van pure, modern-klassieke sportauto's laten weten dat ze een akkoord hebben met een externe investeerder.

Enige tijd geleden vroeg Wiesmann uitstel van betaling aan, wat enkele weken werd teruggetrokken omdat er een bedrijf zou zijn gevonden die bereid was de sportwagenbouwer er weer bovenop te helpen. En dat blijkt geen hoop in bange dagen te zijn geweest, want Wiesmann meldt nu vol blijdschap dat er daadwerkelijk een (voorlopig) akkoord is ondertekend met een aandeelhouder van buitenaf.

Vliegende start in de maak
De naam van dit bedrijf wordt niet naar buiten gebracht, maar wel staat alvast vast dat deze partij, in ruil voor de kapitaalinjectie, een groot deel van Wiesmann in bezit krijgt en dat de bouw van de listige sportauto's als de GT MF4-CS ondergebracht gaat worden bij een mainstream-producent.Volgende maand wordt het overnamecontract tussen beide bedrijven nader besproken in een vergadering. Is daarna alles in kannen en kruiken, dan gaat het geredde Wiesmann met het een 'vliegende start' het nieuwe jaar beginnen, aldus het persbericht. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.