Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten

15 december 2013 - Toen bekend werd dat Audi de revolutionaire R8 e-tron niet ging vermarkten was dat toch een behoorlijke desillusie. De supercar liet ons onderkennen dat een elektrische sportwagen toch echt een flinke schep rijgenot op kan leveren. Maar nu laten Audi-insiders optekenen dat een marktlancering van de e-tron toch in de pijplijn zit. Kom maar op!

Het was niet redeloos dat Audi de daadwerkelijke komst van de e-tron niet zag zitten. Door de aanzienlijke productiekosten zou de prijs van een exemplaar op meer dan 1 miljoen euro komen te liggen en dat leek de mannen uit Ingolstadt toch echt te veel van het goede. Daarnaast vonden de Ingolstadters dat de actieradius van volledig elektrische auto's een te grote beperking opleverde.

Nieuw accupakket
Als gevolg van die visie werd de elektrische R8 in de welbekende ijskast gezet. En dat is toch zonde na maar liefst vier jaar ontwikkeling. Dat lijkt Audi ondertussen zelf ook in te zien. In een nieuw rapport staat vastgelegd dat de ontwikkeling aan de auto dankzij een nieuw lithium-ion accupakket weer kan worden hervat. Insiders melden aan de Australische site Drive dat de doorontwikkelde R8 e-tron een actieradius van tot 400 kilometer heeft en eind 2014 in beperkte oplage in productie gaat.

Specs
Het is niet bekend of er iets wijzigt aan de specificaties en daarmee prestaties van de R8. Die daadkracht laat overigens niets te wensen over, zo hebben wij bemerkt tijdens een half uur durende testrit op een voormalig vliegveld in Berlijn. De twee elektromotoren, samen goed voor 380 pk en 820 Nm aan kracht, doen de Duitser in 4,2 naar de 100 km/h katapulteren. Wij kunnen niet wachten op een breedvoerigere kennismaking. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.