Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Schumacher stelt nieuwe Mercedes C-klasse op de proef

11 december 2013 - De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse moet de absolute maatstaf op het gebied van kwaliteit en veiligheid worden binnen zijn segment. Dat vereist logischerwijs talloze kilometers aan testwerk en niemand minder dan zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher werd gevraagd een handje te helpen.

De oud Formule 1-coureur reed zijn laatste seizoen in dienst van Mercedes en die link met het merk is blijkbaar in stand gehouden. De Duitsers hebben een grote hoeveelheid beproevingen te verrichten want de nieuwe C-klasse wordt werkelijk volgehangen met alle denkbare assistentie- en veiligheidssystemen. Al deze innovaties gaan schuil onder de verzamelnaam Intelligent Drive.

Praktische vragen
Schumacher en Jochen Hermann, hoofdingenieur van assistentiesystemen en actieve veiligheid bij Mercedes-Benz, hebben zich bezig gehouden met praktische vragen als: vanaf wanneer grijpen de automatische rem- en stuursystemen in? Of hoe snel en hoe lang duren de optische waarschuwingen? Volgens de ingenieur zijn de tests met coureur Schumacher een welkome aanvulling op de testen in simulators en op de openbare weg.

S-klasse
De vele functies en systemen die Mercedes introduceert op de nieuwe C-klasse zijn grotendeels afkomstig uit de kersverse S-klasse en maken gebruik van onder meer radarsensoren en stereocamera's. Een van die innovaties is bijvoorbeeld de Pre-Safe rem. Het systeem remt tot 70 km/h autonoom af wanneer de bestuurder zelf even niet reageert. Een andere feature is een stuurassistent die die bestuurder ondersteunt en zelfs zo pienter is, dat het in flauwe bochten mee kan sturen. De nieuwe Mercedes-Benz C-klasse beleeft zijn werelddebuut tijdens de NAIAS in Detroit. Die vindt begin januari plaats. In de zomer daaropvolgend is de marktlancering.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.