Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi A3 Sportback g-tron inderdaad vanaf € 28. 900,-

5 december 2013 - Audi heeft bij de A3 g-tron, die kan rijden op benzine en schoon ‘leidinggas’, vast kunnen houden aan de eerder afgegeven richtprijs. Bestellen kan vanaf heden na toegezegd te hebben minstens € 28.900,- te overhandigen vooraf aan de levering.

Audi Nederland kan de A3 Sportback met 1.4 TFSI (zonder Cilinder on Demand) wel uit het leveringsprogramma schrappen. Waarschijnlijk gebeurt dat ook, maar vooralsnog blijft die motorisering in de prijslijsten staan. Veel zal de importeur er in ons land in elk geval niet meer van verkopen, nu de A3 Sportback g-tron in de verkoop is gegaan. Dat aardgasmodel is met een vanafprijs van € 28.900,- weliswaar exact vijftienhonderd euro duurder, maar die verdient de koper snel terug. En niet alleen de zakelijke rijder, die bij het leasen van een A3 g-tron profiteert van 14% bijtelling, tegen 25% voor de vijfdeurs A3 1.4 TFSI. Ook voor de particulier is de eerder genoemde meerprijs een slimme investering. De prijs van CNG-gas (Compressed Natural Gas) ligt namelijk per gereden kilometer beduidend lager dan de prijs voor een liter benzine. Volgens Audi’s berekeningen bedragen de brandstofkosten van de A3 Sportback g-tron circa vier euro per honderd kilometer. Tel uit je winst.

Overspoeld met subsidies
Een ander voordeeltje voor de leaserijder is dat de g-tron door z’n vrij bijzondere techniek dit jaar nog in aanmerking komt voor diverse aanvullende subsidies. De auto dient daarvoor besteld te worden in 2013, terwijl de aanvraag voor deze subsidies voor 1 april 2014 dient te worden ingediend. Ondernemers die dit doen maken aanspraak op de landelijke Kleinschaligheids Investeringsaftrek (KIA), de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de VaMil (willekeurige afschrijving milieu-investering). Bovendien bieden diverse regionale en/of lokale overheden daar bovenop ook eigen subsidiemogelijkheden. Overigens gelden de subsidies voor de eigenaren. Als de eigenaar een leasemaatschappij is, kan deze de subsidie verwerken in de leaseprijs.

Standaard automaat
De Audi A3 Sportback g-tron levert 110 pk bij 220 Nm, accelereert in 10,8 seconden van 0 naar 100 km/h en haalt een topsnelheid van 197 km/h. Het gemiddelde verbruik op CNG (op basis van de Nederlandse gaskwaliteit) ligt op 3,6 kg/100 km, inherent aan een gemiddelde CO2-uitstoot van 88 g/km. Alle g-tron’s worden overigens standaard geleverd met de zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, een transmissie die normaliter in de optielijsten staat.

Maart 2014
De eerste exemplaren van de Audi A3 Sportback g-tron worden in maart 2014 in Nederland verwacht, waarna er bij ongeveer 125 stations in Nederland CNG getankt kan worden. In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië is er eveneens landelijke dekking en ook in Frankrijk en Spanje zijn al tientallen CNG-stations, aldus Audi. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.