Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

28 november 2013 - Jaguar heeft de prijzen openbaar gemaakt van hun prachtig gelijnde Coupé, de F-type. En het grootste nieuws: de Coupé heeft een fors lager prijskaartje dan zijn open evenknie.

Vanaf € 85.800,- wil de Jaguar-dealer zaken met je doen en dat is zomaar even vijf mille goedkoper dan de Roadster. Ben je bereid deze cheque uit te schrijven, dan staat de prachtige F-type Coupé met 340 pk, voor je klaar. Dat werkvermogen haalt hij uit de supercharged 3.0 liter zescilinder en het doet de Jag in 5,3 seconden naar de honderd spurten. Zijn topsnelheid bedraagt 260 km/h. Alle F-types werken zich met een achttraps Quickshift-automaat door de verzetten.

Coupé S
Opteer je voor meer kracht, ga dan voor de Coupé S. Die weet 40 pk extra uit de V6 te persen en legt gevolglijk de sprint af in 4,9 seconden terwijl de topsnelheid op 275 km/h ligt. Daarnaast is de S luxer uitgerust met opties als 19 inch velgen, een luxer navigatiesysteem en Bluetooth. Keerzijde is wel dat Jaguar minimaal € 101.300,- voor het krachtigere model vraagt. Daarvoor krijg je als koper wel de nodige extra luxe, maar welk gerief dit betreft maakt Jaguar nog niet bekend.

Topmodel
De absolute beau monde onder de F-types is de Coupé R. Het atletische topmodel moet Jaguar minimaal € 148.700,- opleveren, maar voor dat geld hoor je wel de machtige 5.0 liter achtcilinder vanonder je motorkap. Maar liefst 550 pk en 680 Nm aan koppel levert het blok, zodat 100 km/h er na 4,2 seconden al op zit. Doorversnellen doet de R tot een elektronisch begrensde 300 km/h. De snelste jongen is standaard uitgerust met het Active Differential-systeem, dat ook op de andere twee uitvoeringen optioneel is te verkrijgen. Eveneens aan te strepen zijn de carbon keramische remschijven. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.