Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Porsche 918 sprint sneller dan gedacht

17 november 2013 - Porsche heeft een manier gevonden om de 918 Spyder nog maar keer in het nieuws te krijgen. Door het opkrikken van het acceleratievermogen is de hybride-supersportwagen nog ietsje sneller dan eerder werd gecommuniceerd.

Eerder kwam naar buiten dat de Porsche 918 Spyder met z´n gecombineerde vermogen van 887 pk in 2,8 seconden naar honderd accelereert, na 7,9 seconden 200 km/h bereikt en vanuit stilstand 23 tellen nodig heeft om 300 km/h aan te tikken. Nu blijkt echter dat het merk zich iets te bescheiden heeft opgesteld. Nieuw uitgestuurde cijfers maken immers gewag van een 0-100 km/h-sprint die twee tienden korter duurt, en uitgerust met het (weliswaar € 50.000,- kostende) Weissach-pakket snelt de 918 in amper 7,2 en net geen twintig tellen naar respectievelijk 200 en 300 km/h.

Spanningspiek
Ook de prestaties van een geheel elektrisch rijdende 918 zijn verbeterd. Alleen op stroom accelereert Porsche’s vaandeldrager nu in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/h. Dat is een 0,7 seconden sneller dan voorheen. Met het Weissach-pakket is de elektrische acceleratie 6,1 seconden.

Geboren winnaar
Op de Nordschleife heeft Porsche in elk geval alvast een winnaar te pakken: de 918 Spyder scherpte daar namelijk onlangs het ronde-record aan met een geklokte tijd van slechts 6 minuten en 57 seconden. De Porsche 918 Spyder is hiermee de eerste in serie geproduceerde auto die in de Groene Hel onder de 7 minuten duikt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.