Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Eerste tekenen Nissan GT-R Nismo

17 november 2013 - De '2-seconden-supercar’ geeft dan eindelijk een teken van leven. We hebben het natuurlijk over de veelbelovende Nismo-versie van de Nissan GT-R. Dit is ém!

Het verhaal gaat dat de Nissan GT-R Nismo in een bizarre tijd van slechts twee seconden van 0 naar 100 km/h kan knallen en tot enige spijt moeten we vermelden dat dit vooralsnog bij een gerucht blijft. Officiële specificaties zijn namelijk nog niet prijsgegeven. Maar we hebben al wel twee afbeeldingen en enkele indicaties over zijn kunnen.



Grotere turbo´s
Volgens de berichten beschikt de GT-R Nismo over een nog verder aangescherpte 3.5 liter V6-biturbo. Het blok zou goed zijn voor 595 pk, wat 45 pk sterker is dan de reguliere variant. Het koppel reikt tot 650 Nm. Grotere turbo’s en het optimaliseren van het uitlaattraject hebben dit hogere vermogen teweeggebracht.

Tientallen kilo’s lichter
Naast een specifiek design met onder andere een fikse, vaste achtervleugel (voor meer grip achter) staat de GT-R Nismo standaard op 20 inch velgen met daaromheen rubber van Dunlop (Maxx GT 600 DSST). Dit schoeisel staat te boek als zeer plakkerig en leent zich bij uitstek voor snelle rondes op het circuit. Om dat nog verder aan te dikken zal er optioneel een Track Pack verkrijgbaar zijn dat bestaat uit veel carbon carrosseriedelen. De GT-R zou er naar verluidt met 65 kilogram afslanken en dat pakt in de regel niet verkeerd uit in combinatie met een hoger vermogen.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.