Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Droom-racer: Mercedes-Benz AMG Vision GT

17 november 2013 - Rijden doet deze droom op wielen die tot AMG Vision GT is gedoopt niet, maar de bolide bestaat wel echt. Als een schaalmodel op ware grootte staat de gevleugelde, extreem lage en waterdruppelvormige voor de ingang van Mercedes’ R&D-centrum in Sunnyville, Californië. Dat staat namelijk op het punt officieel geopend te worden.

Reden twee dat de grootste tekentalenten van Mercedes de volledige vrijheid kregen om een droombolide te scheppen was een telefoontje van Kazunori Yamauchi, de topman bij Polyphony Digital Inc., het bedrijf dat achter de befaamde racegame Gran Turismo schuilt. Binnenkort komt daarvan het 6e deel uit en viert het spel zijn vijftiende verjaardag en in de aanloop daar naartoe belde Yamauchi alle grote autofabrikanten op om daar het verzoek voor een digitale gunst neer te leggen. Voor Mercedes twee vliegen in één klap.



Watervlug
Omdat de digitale wereld zo goed als geen regels kent kon de designstudio van Mercedes naar hartenlust zijn fantasieën de vrije loop laten. Daaruit vloeiden onder andere extreme proporties, normaliter onhaalbare designkenmerken en tot de verbeelding sprekende prestaties. De AMG Vision GT beschikt in theorie namelijk over een V8-biturbo met 585 pk en 800 Nm, terwijl de racer door veelvuldig gebruikt van exotische materialen niet meer weegt dan 1.400 kilogram. Nu we er zo over nadenken zou dat in werkelijkheid ook best te realiseren zijn, maar verpakt in deze bloedstollende gedaante zal dat wel altijd bij een droom blijven.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.