Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Een Aston Martin Vanquish Volante, voor mij?!

14 november 2013 - Sint Nicolaas, in Amerika hebben ze het altijd al een merkwaardige man gevonden. Hoe anders is dat met de Kerstman en z’n jaarlijkse festijn. Veel uitbundiger dan aan de overkant van de grote plas wordt dat niet gevierd; het ene cadeau nog groter dan het ander. Maar het grote wachten is elk jaar toch wel op hét geschenk uit het Neiman Marcus Christmas Book.

Het ‘Christmas Book’ van lifestyle- en modehuis Neiman Marcus is een fenomeen in Amerika of beter gezegd dé speelgoed-Bijbel in de aanloop naar de Kerstdagen. Sinds de jaren ’30 wordt het al gedrukt en uitgegeven, maar het is pas sinds 1994 dat ook fervente autoliefhebbers er naarstig een kijkje innemen, zoekend naar die ene pagina waar hun grootste kerstwens staat afgebeeld en beschreven. In de 2013-editie stond op die bewuste bladzijde een Ferrari FF in de unieke kleur Grigio Caldo. Voor dit jaar is Nieman Marcus uitgeweken naar Engeland, waar het bij Aston Martin aanklopte voor een zeer exclusieve Vanquish Volante. Slechts 10 exemplaren worden er gebouwd.



15 jaar wachten
Een Vanquish Volante is op zich al bijzonder, maar eentje die gedecoreerd is door Nieman Marcus en z’n team is helemaal een zeldzaamheid. Slechts een keer eerder in de geschiedenis van het Christmas Book was een Aston Martin het ultieme kerstcadeau voor de auto-minnende Amerikaan. Dat was in 1998, toen er een DB7 op de cover van de catalogus prijkte. Ook toen koos het luxehuis voor de sierlijke, dakloze Volante. De Vanquish Volante is wat dat betreft een waardige nazaat, want naast de pure schoonheid van deze Brit alleen al heeft Marcus behoorlijk zijn best gedaan om er iets bijzonders van te maken. Ook al zie je dat niet meteen.



Walnotenhout
Het zijn overwegend de details die het ‘em doen, zoals bijvoorbeeld een carrosserielak vernoemd naar een zonovergoten tropische archipel in de Indische Oceaan. ´Seychellen Blue´ heet het diepblauwe kleurtje namelijk, dat in het interieur – heel toepasselijk – in visnetmotief terugkeert in de sportzetels (al luistert het daar ineens naar ´Aurora Blue´). Niet te missen in de middenconsole van contrasterend walnotenhout. Dat is hoe kan het ook anders geheel met de hand gemaakt zoals vrijwel alle details die de Nieman Marcus Vanquish Volante rijk is. Omdat het ondoenlijk is om die allemaal om op te noemen houden we het enkel nog bij het vermelden van z’n prijs. Voor 345.000 dollar, wat tien procent meer is dan de ‘standaard’ Vanquish Volante met oorstrelende 573 pk sterke V12, heb je er eentje. Moet je wel snel zijn, want doorgaans duurt het niet lang voor elk van de gelimiteerde oplage ingepakt en wel in een verwarmde garage staat, wachtend om als oogverblindende kerstboompiek te fungeren.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.