Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Vernieuwde Porsche Panamera nu ook als Turbo S

30 oktober 2013 - Porsche stak onlangs de Panamera in het nieuw, maar een Turbo S stond nog niet op de menukaart. Om het gamma van die herziende Panamera te completeren en voor wie een 'normale' Turbo niet krachtig genoeg is, voegt Porsche nu dus de Panamera Turbo S en de Turbo S Executive aan zijn collectie toe.

Op de Tokyo Motorshow die vanaf 23 november op het programma staat is de nieuwe Panamera Turbo S te bewonderen. Het is het absolute topmodel van de Panamera en daarom hebben de mannen uit Zuffenhausen echt alle registers open getrokken. Porsche claimt zelfs dat de Turbo S de krachtigste en meest luxueuze Gran Turismo ooit is, maar hierbij hebben de Duitsers de huidige modellen van Bentley even over het hoofd gezien.



Kracht te over
Kracht heeft de Turbo S echter te over met 570 pk en 750 Nm aan koppel, 50 pk meer ten opzichte van de Panamera Turbo. De Turbo S kan met die stuwkracht de 310 km/h bereiken en zit in 3,8 seconden op de 100 km/h. Cijfers waar menig sportauto zich op stuk bijt. Het extra vermogen heeft Porsche bewerkstelligd door een grotere turbo te monteren en de inspuitdruk van 120 naar 140 bar te verhogen. Om er voor te zorgen dat het blok niet bezwijkt onder die extra kracht werden er nieuwe aluminium zuigers geplaatst. Porsche stelt dat ondanks het gestegen vermogen, het brandstofverbruik met 10,2 liter voor 100 kilometer gelijk is gebleven aan de Turbo. Om de Panamera in het gareel te houden wordt ‘ie standaard voorzien van alle denkbare rijsystemen als Porsche Torque Vectoring Plus, Dynamic Chassis Control en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging.

Executive
Porsche doet het uitstekend in China, een markt waar men de beenruimte niet lang genoeg kan zijn. Daarom introduceert Porsche de nieuwe Turbo S voor het eerst meteen als Executive. Die heeft een 15 centimeter langere wielbasis zodat de gedrongen Aziaten van nog meer beenruimte kunnen genieten. Om de Turbo S verder te onderscheiden van de normale Turbo, heeft Porsche 20 inch lichtmetaal afkomstig van de 911 Turbo gemonteerd. Daarnaast huist er een viertraps achterspoiler op de kofferklep, is er een sportuitlaatsysteem te bestellen en is er een nieuwe exclusieve tint verkrijgbaar: Palladium metallic. In het interieur kan de bestuurder plaatsnemen op speciale two-tone lederen stoelen. Die zetels zijn uiteraard verwarmbaar en optioneel op liefst achttien mogelijkheden te verstellen. Goedkoop is de Panamera Turbo S uiteraard niet. Voor € 217.200,- staat ie begin volgend jaar bij de Porsche-dealer.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.