Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

24 oktober 2013 - Meer BMW voor minder geld, dat was heel verassend de vanafprijs van de onlangs gelanceerde 4-serie Coupé ten opzichte van z'n voorganger, de 3-serie Coupé. We hoopten op hetzelfde feestje met de gloednieuwe 2-serie, maar helaas. Die lijkt een stuk duurder uit te vallen dan de 1-serie Coupé.

BMW prijst de nieuwe 2-serie Coupé vanaf € 37.700,- maar vertelt er vreemd genoeg niet bij voor welk model dit geldt. Doorgaans behoort de gecommuniceerde vanafprijs toe aan de benzine-instapper van het aanvankelijk aangekondigde motorpalet (in het geval van de 2-serie Coupé de 220i met 184 pk), maar dat is vooralsnog onduidelijk. ‘Deze basisprijs is in elk geval niet gekoppeld aan de 218d’, zo laat de importeur weten. BMW Nederland lijkt hiermee aan te geven nog wat nieuws achter de hand te houden. De 2-serie Coupé staat immers pas vanaf de lente bij de dealers.



Duurder
Mocht er achter de coulisses daadwerkelijk nog een motorvariant onder de 220i of 218d klaarstaan en voor één van die twee de genoemde vanafprijs gelden, dan valt de 2-serie toch wel eventjes wat duurder dan zijn voorganger. De 1-serie Coupé kostte op het laatst namelijk € 33.990,- (118d). De 120i was er voor € 36.990,-. Anderzijds, de 2-serie Coupé wekt de indruk ook meer BMW te bieden.

Overige prijzen
Naast de genoemde motoren zal de 2-serie Coupé ook nog leverbaar zijn als 220d, die er vanaf € 41.662,- is. Gekoppeld aan de 8-traps automaat valt deze 184 pk sterke diesel zelfs in de bijtellingsklasse van 20%. Er is ook nog een 225d met 218 diesel-peekaa’s en een M235i, tot de M2 wordt gelanceerd het absolute topmodel uit de reeks met 326 pk. De prijs van die eerste is nog niet bekend, de M235i kost € 59.500,-.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.