Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

22 oktober 2013 - Ook al zie je het er niet altijd van af, handwerk heeft iets magisch. En voor authentieke ambacht, daar draait BMW de hand niet voor om. Maar ´t zit pas echt in het bloed van Robbe & Berking, een familiebedrijf dat hier heel groot en bekend mee is geworden. En zo geschiedde een samenwerking.

Robbe & Berking, opgericht in 1874, heeft iets met zilver. Hun normale werkzaamheden bestaan zoal uit het vervaardigen van chique keukengerei en het decoreren van huizeninterieurs en luxe maritieme jachten. Maar een auto op z’n tijd is ook een interessante uitdaging. Daarop zijn immers meer dan voldoende details aanwezig die in het zilver niet zouden misstaan, ook al worden ze nadien behandeld met een likje verf. Een deel van de magie en het plezier van handgemaakte producten schuilt nu eenmaal in het feit dat het hoe dan ook om een stukje ambacht gaat. Op de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking is daarom niet alles wat zilver blinkt. Maar het is er wel!

BMW Individual
Details waaraan Robbe & Berking zichtbaar heeft gewerkt zijn de grille, de uitlaatsierstukken en de strip op de achterklep. Ook het logo op de D-stijl schittert als zilver, alsook de instaplijsten, de deurgrepen en diverse BMW Individual-accessoires in het interieur. Want in dat exclusieve atelier van BMW is de 760Li Sterling uiteindelijk tot stand gekomen. Verborgen zilver vind je onder andere voorop de motorkap, in de vorm van het handgeschilderde BMW-embleem. Die onbehandeld laten was allicht ietwat te kitscherig.

Voor een kijkje in de keuken van de BMW 760Li Sterling by Robbe & Berking verwijzen we je graag door naar de fotogalerij.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.