Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW 4-serie Cabrio officieel welkom geheten

13 oktober 2013 - Vorige week lekten er al online foto's van de BMW 4-serie Cabrio, afkomstig uit een Belgische BMW-accessoirebrochure. Dat was niet zo handig, maar nu mogen we van BMW de jongste open telg officieel van harte welkom heten.

Zoals we al een tijdje wisten krijgt de 4-serie Cabrio evenals zijn voorganger, de 3-serie Cabrio, een stalen klapdak toebedeeld. Dat zorgt er voor dat in dichte toestand de 4-serie een coupé-achtig voorkomen krijgt maar het heeft hem wel wat zwaarder gemaakt. Toch is het gewicht met 1.680 kilogram nog redelijk binnen de perken gebleven.

Stalen kap
Wil je van coupé-vorm overstappen naar een cabriolet, dan is tot een snelheid van 18 km/h de stalen kap te openen. Vervolgens blijft er 220 liter opbergruimte in de kofferbak over, wijl dit met kap dicht 370 liter is. ‘Load Assist’ helpt er daarbij om het opgevouwen dak zo te positioneren dat de toegang tot de bagageruimte vergemakkelijkt wordt en de beschikbare ruimte optimaal is. Een andere feature is de optioneel warm geblazen lucht uit de hoofdsteunen, die verstijfde spieren bij bestuurder en bijrijder helpen voorkomen. Aan comfort heeft BMW sowieso wel gedacht, want door een nieuw windscherm te monteren maakt de 4-serie Cabrio 2 dB minder herrie ten opzichte van de 3-serie. En om de veiligheid te vergroten zijn er speciale rolbeugels geïnstalleerd die bij een heftig ongeluk binnen 200 milliseconden naar boven schieten om zo de inzittenden te beschermen.

Motorengamma
Het leveringsprogramma van de 4-serie Cabrio omvat vooralsnog drie varianten, te weten de 428i, 435i en de 420d. Eerstgenoemde krijgt een viercilinder met 245 pk, terwijl de dikste benzinevariant, de 435i, een 3.0 liter zescilinder met 306 pk onder de kap heeft. Daarmee stormt hij in slechts 5,5 seconden naar de honderd terwijl de 428i daar 0,9 seconden langer over doet. Die laatste is dan wel weer met vierwielaandrijving beschikbaar. Ook dieselen is een optie en wel met de 420d. Die levert 184 pk en bereikt in 8,2 seconden de 100 km/h. Aan 5,2 liter diesel zou hij genoeg moeten hebben om 100 kilometer ver te reiken. Wat we voor de dakloze Duitser neer moeten tellen is nog niet bekend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.