Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

'Voorwielaangedreven BMW 1-serie Sedan in 2017'

25 september 2013 - Schijnbaar kan BMW het niet schelen dat Mercedes en Audi haar voor zijn met een compacte, flamboyante sedan. Want naast een 2-serie Gran Coupé tovert Mà¼nchen nog een rivaal voor de CLA en A3 Limousine uit de hoed: een 1-serie met kont én voorwielaandrijving. In 2017 moet die er zijn.

Een beetje lacherig komt dit autonieuws, waarmee Automotive News naar buiten treedt, wel over. In het bijzonder bij Mercedes en Audi, dat tegen 2017 al gniffelend begonnen zal zijn aan een tweede ronde van hun CLA en A3 Limousine. BMW gaat de eerste boot faliekant missen. Ook de geplande 2-serie Gran Coupé is pas op z’n vroegst showroomklaar in 2015, en dat betekent alsnog twee jaar lang vrijwel ongestoord zieltjes winnen door de aartsrivalen uit Stuttgart en Ingolstadt.



Derde generatie 1-serie
We zijn enigszins verbaasd dat een gelouterde en regelmatig vooroplopende fabrikant als BMW de signalen van een opbloeiende markt als die van de compacte, premium-sedan zo laat heeft opgemerkt. Mogelijk hebben ze dit wel opgepikt, maar heeft het simpelweg niet de productiecapaciteit noch de mankracht om nóg een nieuw model te omarmen. Het zal immers niemand ontgaan zijn dat BMW bijna continu zwanger is (geweest) van nieuwe modellen. Je zult daarom ook wel inzien dat de 1-serie Sedan niet meer gestoeld zal zijn op het huidige model, maar op die van de derde generatie 1-serie. En die stapt over op voorwielaandrijving. De gehele onderkant van BMW’s toekomstige leveringsprogramma beschikt daarover, omdat ze komen te staan op het UKL-platfrom en die is niet geconfigureerd voor achterwielaandrijving. De nieuwe MINI heeft de primeur, alsook voor BMW’s eerste 3-cilinders. Motoren die we later terug zullen vinden in de 1-serie, dus ook de Sedan.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.