Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Vernieuwde Audi A8 in de verkoop

17 september 2013 - Wie de vernieuwde Audi A8 zo snel mogelijk in levende lijve wil bewonderen kan daarvoor nog tot 22 september aanstaande naar Frankfurt reizen. Niet nodig en gewoon meteen bestellen, dan kan vanaf heden ook. Audi heeft de prijzen bekendgemaakt en de orderboeken geopend.

Ondanks de doorgevoerde aanpassingen is de vernieuwde Audi A8 iets betaalbaarder geworden. Hij is er voortaan vanaf € 93.900,-. Voor dat geld rijd je de A8 3.0 TDI quattro, die 258 dieselpeekaa’s levert en een opgegeven gemiddeld verbruik van slechts 5,9 l/100 km kent. Audi vertelt er daarnaast nog even fijntjes bij dat het met dit basismodel een riante 1.300 km ver komen is op de volle tank brandstof à 82 liter. Met de 4.2 TDI quattro (7,4 l/100 km) is het minder ver komen, maar die beschikt dan weer over twee cilinders extra en een flinke schep meer vermogen. De V8-diesel ontwikkelt maximaal 385 pk en 850 Nm koppel en begint bij een prijs van € 117.500,-. Benzinerijden kan eveneens met een zes- of een achtcilinder. De 3.0 liter TFSI vormt daarin het instapmodel en levert 310 pk voor een vanafprijs van € 94.400,-. De 4.0 liter V8-biturbo is er voor € 111.500,- en stuurt maximaal 435 pk naar alle vier de wielen.

Prijzen A8 Lang
En dan zijn er uiteraard nog de verlengde versies, de A8 Hybrid en de absolute toppers, de 520 pk sterke S8 en de W12 (die standaard als Lang wordt gevoerd). Die laatste drie worden pas later aan het leveringsprogramma toegevoegd en moeten nog geprijsd worden, de vanafprijzen van de reeds te bestellen Lang-versies zijn: € 98.900,- voor de 3.0 TDI, € 121.500,- voor de 4.2 TDI, € 98.900,- voor de 3.0 TFSI en € 115.500,- voor de 4.0 TFSI.

Uitrusting
Iedere Audi A8 wordt – eigenlijk als vanzelfsprekend – standaard uitgerust met een automatische transmissie. Verder komt elke uitvoering en motorisering zoal met LED-hoofdverlichting, MMI navigatie Plus, elektrisch verstelbare voorstoelen, 18 inch lichtmetalen wielen, Audi drive select, diefstalarm, lichtpakket en telefoonvoorbereiding. Voor de innovatieve matrix-verlichting moet echter bijbetaald worden en ook voor het nieuwe head-up display vraagt Audi dieper in de buidel te tasten. Wie in één keer een scala aan luxe wil bestellen kan traditioneel terecht bij het Pro Line- of het Pro Line Plus-pakket. Dan ben je in één klap verzekerd van de volgende lekkernijen: lederen bekleding (Valcona), airconditioning met vier klimaatzones, verwarmde voorstoelen, ambiente-verlichting, telefoonvoorbereiding online, comfort-armsteun voorin en parkeerhulp plus. De meerprijs voor de Pro Line-uitvoering bedraagt: € 4.900,-. De Pro Line Plus-uitvoering à € 12.900,- voegt daarbovenop nog parkeerhulp met achteruitrijcamera, het Bose surround sound-systeem, servosluiting van de portieren, elektrisch bedienbare zonwering (achterruit, zijruiten achter), comfortstoelen, dubbel glas, comfortsleutel en de matrix LED-koplampen. Wie snel besteld kan nog voor het einde van het jaar rijden. In november komt de levering op gang.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.