Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Grazieuze bips voor nieuwe Audi A3 Cabriolet

7 september 2013 - Dit is 'm dan officieel, de nieuwe Audi A3 Cabriolet. Audi neemt hem natuurlijk mee naar de IAA in Frankfurt en presenteert hem ook meteen voor het eerst als S3 Cabriolet.

Een daverende verassing is de vormgeving van de A3 Cabriolet niet. Wat wel meteen opvalt is dat de achterkant van de Ingolstadter behoorlijk gegroeid is. De nieuwste versie van de dakloze A3 is namelijk gebaseerd op de sedanversie. Had de vorige generatie met zijn gedrongen voorkomen nog veel weg van de Golf Cabrio, de nieuwste versie krijgt een kont a la BMW 1-serie. Daardoor heeft ie een klassieke uitstraling meegekregen. De zwarte, grijze of bruine softtop versterkt dat charisma. Het zorgt er voor dat hij veel weg heeft van een kleine A5 Cabrio. Dat kun je spijtig vinden, maar met die smaakvol gelijnde derriere oogt de Audi wel een stuk volwassener.

Groter maar lichter
Die volwassenheid uit zich onder meer in de omvang van de A3. Hij heeft een flinke groeispurt ondergaan en is 18 centimeter langer en 2 centimeter breder dan zijn voorganger. Omdat de sedan als fundament voor deze cabrio is gebruikt, werd ook de wielbasis een maatje groter. Dit moet er voor zorgen dat de vier inzittenden, en met name de twee achterpassagiers, comfortabeler kunnen zitten. Ten slotte laat Audi weten dat er 60 liter meer in de kofferbak past. Ondanks deze groeiontwikkelingen weegt de A3 cabrio slechts 1.365 kilo. Daarmee is hij 50 kilo lichter dan de huidige variant. Door onder meer het magnesium dakmechanisme en het excessief gebruik van aluminium werd het gewicht gereduceerd.

Motorenpallet
Bij de marktintroductie begin 2014 geeft Audi je de keuze uit twee benzinemotoren. Het is de 1.8 liter TFSI met 182 pk en een zeventraps S tronic-automaat en de 1.4 liter TFSI met 140 pk. Dat laatste blok is uitgerust met Cylinder On Demand (COD), cilinderuitschakeling bij lage motorbelasting dus. Hierdoor zou de A3 slechts één liter voor twintig kilometer nodig hebben. Dieselen kan ook met de 150 pk sterke 2.0 liter TDI. Later volgt ook de 1.6 TDI met 110 pk.

Connectiviteit
De A3 Cabrio wordt leverbaar in Attraction, Ambition en Ambiente. Voor een tintje sportiviteit verwijst Audi je naar de S line-uitvoering. Ook in de A3 Cabrio is er de beschikking over een overdaad aan features. Zo is er nekverwarming leverbaar en zijn er met Audi connect verschillende internetfuncties voorhanden. De bestuurder kan via 4G, navigatiebeelden van Google Earth en Street View ontvangen of bijvoorbeeld socializen via Facebook en Twitter. Daarnaast is er een geïntegreerde WLAN-hotspot beschikbaar zodat jij met je apparaten altijd het wereld wijde web op kan.

Atleet
Bij de vorige generatie schitterde de atletische topversie van de A3 Cabrio door afwezigheid, nu is hij wel als S3 leverbaar. De S3 krijgt de 2.0 liter viercilinder met 300 pk en 380 Nm koppel onder de kap. Via de zestraps S tronic-transmissie moet je binnen 5,4 seconden naar de honderd kunnen spurten. Geen cijfers om je voor te schamen. Houd daarbij wel in het achterhoofd dat Audi wellicht ook nog een RS3 in petto heeft. We kunnen niet wachten!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.