Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijzen Lexus GS 300 Hybrid (20% bijtelling)

2 september 2013 - Met de GS 300 Hybrid heeft Lexus een grote, bijtellingsvriendelijke luxe-sedan in huis. De levering van deze 20%'er start in januari, maar bestellen kan nu al. Dit zijn de prijzen van de Lexus GS 300 Hybrid.

Hoewel in zeer kleine getale, zijn ze er wel; grote, luxueuze middenklassers die bedeeld zijn met 20% bijtelling. Maar die lusten allemaal enkel dieselolie, op eentje na; de Lexus GS 300 Hybrid is de enige benzineauto in z’n klasse die van de fiscus vijf procent korting op de bijtelling krijgt. Tot 2015 zelfs, want diens 223 pk sterke hybride-aandrijflijn stoot namelijk gemiddeld maar 110 g/km aan CO2 uit. Het verbruik dat daarbij hoort bedraagt overigens een eveneens keurige 4,8 l/100 km.

Uitvoeringen & prijzen
Een nieuwsgierig oog had het bovenstaande natuurlijk al eerder voorbij zien komen en wachtte enkel nog op de prijs die daarvoor betaald moet worden. Nou, die maakt Lexus nu bekend. De GS 300 Hybrid is te koop vanaf € 46.390,-. Voor dit geld rijd je de Business Line-uitvoering met Bi-xenon-koplampen, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie aan bestuurderszijde, lichtmetalen 17 inch wielen, een audiosysteem met twaalf speakers, een parkeerhulpcamera en Bluetooth-connectiviteit voor telefoon en audio. Tegen een meerprijs van € 4.000,- is er de Business Line Pro. Die voegt bovenop de basisuitrusting ook nog Newport-leder, verwarmbare en geventileerde stoelen en parkeersensoren aan de voor- en achterzijde. Indien dit nog niet luxe genoeg is zijn er ook nog de Luxury Line (vanaf € 55.890,-) en de absolute topper, de President Line. Die laatste is er voor € 67.990,- en beschikt over alles wat je je maar wensen kunt. Van automatische climate control met drie zones tot Nano-e-technologie voor de zuivering van de interieurlucht, en van Burbank semi-aniline lederen bekleding tot een fullcolour head up-display. De Luxury Line is wat dat betreft iets bescheidener met als extra’s bovenop de Business Line Pro onder meer een HDD-navigatiesysteem met 12,3 inch EMV-kleurenscherm, een automatisch dimmende binnenspiegel en Smart entry (vier portieren). Lexus vraagt hiervoor € 55.890,-.

F Sport Line
Buitenbeetje in het leveringsprogramma is de GS 300 Hybrid F Sport Line. Die is meteen herkenbaar aan zijn sportieve pose. Naast potige bumpers en speciale 19 inch wielen is de F Sport Line ook bedeeld met Adaptive Variable Suspension (AVS), een Drive Mode Selector met Sport S+ stand, LED-koplampen met Adaptive Front Lighting System (AFS) en automatische grootlichtfunctie en het Mark Levinson Reference Surround System met zeventien luidsprekers. De prijs begint bij € 66.190,-.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.