Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Jaguar XJ opent de deuren naar meer luxe

20 augustus 2013 - Beetje bij beetje stellen verschillende fabrikanten hun auto's voor het volgende modeljaar voor. Dat is gebruikelijk in de zomer. Voor Jaguar, of eigenlijk gezegd de XJ komt daar uiterst goed uit, want zo valt het minder op dat men toch wat vreest voor de nieuwe S-klasse.

Eerst Audi en nu Jaguar. Toeval of niet, de naderende lancering van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse zal de concurrentie niet in de koude kleren gaan zitten. En terecht. Tegelijk denken we altijd maar zo: over enkele jaren beschikken andere weer over een gloednieuw vlaggenschip en loopt Mercedes achter de feiten aan. Zo gaat dat.



Op de troon
Afijn, terug naar de Engelse XJ. Jaguar paste die op enkele punten aan om sowieso de afstand met welke rivaal ook te verkleinen. En dan hebben we het niet over uiterlijke wijzigingen, want dat is er eigenlijk maar één: de nieuwe 18 inch velgen. Het chassis van de XJ Lang daarentegen onderging wel een aantal upgrades om vooral het leven van de achterste passagiers aangenamer te maken. Oneffenheden in het wegdek zouden voortaan nog amper te voelen zijn, mede dankzij aangepast zitmeubilair en nog meer verstelmogelijkheden. Indien gewenst kneden vervolgende drie verschillende massagefuncties de vermoeidheid uit je lijf. Verder maakt een nieuwe armsteun het mogelijk om twee uitklaptafels te integreren. Dat hebben we eerder gezien. Tot slot vulde Jaguar het duurdere infotainmentsysteem aan met twee 10,2 inch schermen. En je hoeft niet langer uit je slof te schieten als de chauffeur weer eens half werk aflevert bij het sluiten van het portier. Alle vier de deuren zijn voortaan uit te rusten met een bekrachtiging die ze zelf zachtjes in het slot trekt.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.