Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Spyker haalt dak van B6 Venator

18 augustus 2013 - Spyker kan zich binnen korte tijd buigen over twee nieuwe conceptcars, waarvan deze B6 Spyder de jongste is. Het is de bedoeling dat deze dakloze variant van de in Genève onthulde Coupé in de loop van 2016 in de verkoop gaat. Spyker maakt zelfs al een richtprijs bekend, namelijk zo'n 150.000 dollar.

‘Spyker is toch een Nederlands automerk, dus vanwaar een richtprijs in dollars en niet in euro’s?’ Klopt, maar het onthullen van de B6 Venator Spyder tijdens het in Californië gehouden Pebble Beach Concours d‘Elegance heeft daar alles mee te maken. Daarnaast denkt Spyker dat een groot deel van haar klanten Amerikanen zullen zijn.

Artega
Vooralsnog is de B6 Venator Spyder, net als de Coupé, nog een concept. Onderhuids gaat echter al redelijk vergevorderde techniek schuil. De nieuwe 4,35 meter langer Spyker is namelijk gebaseerd op de al langer bekende Artega GT. De aandrijving geschiedt via een dwarsgeplaatste, midscheeps geplaatste V6 met 375 pk die de achterwielen aanstuurt. Verder belooft het merk een bijna ideale gewichtsverhouding van 42/58 tussen respectievelijk vóór en achter. En de B6 Spyder is ondanks extra verstevigingen aan het chassis (vanwege het ontbreken van een dak) relatief licht. De weegschaal wijst niet meer dan 1.400 kilogram aan en dat dankzij het gebruik van veel aluminium (chassis) en carbon (carrosserie).

De aanhouder wint
Hoewel Sypker er financieel nog altijd niet florissant voorstaat, gaat het onwrikbaar door met het introduceren van nieuwe auto’s. De op de flanken geplaatste tekst "Nulla tenaci invia est via" wat ‘voor de aanhouder is geen weg onbegaanbaar’ betekent bevestigt nog maar eens dat Spyker niet zomaar opgeeft. Als ze dat volhouden zou de B6 Venator Coupé tegen het naderen van 2015 in de showroom moeten staan. De Spyder volgt iets later.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.