Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

7 mille meer voor Mercedes CLA 45 AMG

6 augustus 2013 - Mocht je in de hoop zijn dat de CLA 45 AMG een vergelijkbaar prijskaartje zou krijgen als de A-variant, helaas. Voor het kontje en wat meer bagageruimte vraagt Mercedes-Benz € 6.500,- extra te overhandigen.

De mensen die erop zaten te wachten weten dan al precies wat de Mercedes CLA 45 AMG moet kosten: € 65.750,-. Dat is veel geld voor een compacte middenklasser, anderzijds moeten we niet vergeten wat de CLA 45 AMG in z’n mars heeft. Met z’n gewillige 2.0 liter viercilinderturbo, goed voor 360 kranige peekaa’s en 450 Newtonmeters, blaast hij zomaar eventjes in 4,6 seconden naar 100 km/h. Tegen de snelheidsbegrenzer aanduwen vergt niet eens zoveel langer van je kostbare tijd; 250 km/h staat zo op de klok. En dan is er nog dat stoere, gespierde uiterlijk. Ook binnenin zit je er warmpjes bij.

Opties
Wil je meer dan de standaarduitrusting, breng dan de nodige duizendjes extra mee naar de Mercedes-dealer. Veel smakelijke accessoires zijn al bij de basisprijs inbegrepen, maar bijvoorbeeld voor het Exclusiefpakket wordt toch echt gevraagd € 2.200,- bij te betalen. Dit gebundelde optiepakket bestaat uit lederen en verwarmbare sportstoelen (zwart, kristalgrijs, notenbruin) met contrasterende siernaden, sierdelen in aluminium, een nappalederen 3-spaaks multifunctioneel stuurwiel, dashboard en portieren in lederlook, een middenarmsteun, instaplijsten voor en achter in aluminium, zwarte hemelbekleding, sportpedalen in geborsteld RVS met rubbernoppen en nog veel meer. De meerprijs voor het AMG Driver’s Package, bestaande uit een opgekrikte snelheidsbegrenzing tot 270 km/h en een deelname aan een rijtraining van de AMG Driving Academy, bedraagt € 1.900,-. Wielen met een diameter van 19 inch zijn er dan weer vanaf een bescheiden € 600,-. Daarop een AMG-afdop met een verchroomde ster kost een additionele honderd euro en voor de Performance-uitlaat wordt € 450,- gevraagd. Het Performance-onderstel kost nog eens € 750,- extra. En wil je koolstofvezel details voor het exterieur, dan is het € 2.500,- dieper in de buidel tasten.

Edition 1
In een keer klaar ben je met de Edition 1, een speciaal en extra rijk uitgerust introductiemodel. Die is er vanaf € 73.481,-. Voor dit geld krijg je een CLA 45 AMG plus bekleding in lederlook met microvezel, de fraaie AMG Performance-stoelen, het AMG Performance-stuurwiel in nappaleder, een versnellingspook met AMG-logo in reliëf en een elektronische hoofdsleutel met AMG-logo. Ook inbegrepen zijn een combi-instrumentarium in lederlook met rode stickels, AMG-vloermatten, de witte Cirrus-exterieurlak, AMG-sportstrepen op de flanken in mat grafietgrijs (folie), een speciale AMG-grille, buitenspiegels met rode accenten (folie) en de 19 inch multispaaks lichtmetalen AMG-velgen met daarachter rode remklauwen. Maar er is nog meer, waaronder het AMG-nightpakket met verchroomde uitlaatsierstukken, koplampen met rode accentringen in combinatie met Intelligent Light System en een achterskirt in hoogglanzend zwart. Let wel, de Edition 1 is er alleen voor de snelle beslissers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.