Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Peugeot RCZ R is showroomklaar

9 juli 2013 - Nog voor zijn passage op het Goodwood Festival of Speed komend weekend is hier de productversie van Peugeot's snelste RCZ, die een R bij zīn naam krijgt gevoegd.

Kijk, dat is nog eens een binnenkomer. De Peugeot RCZ R blijkt niet 60 pk krachtiger zoals eerder werd gecommuniceerd, maar 70 pk sterker en tegelijk ook 17 kilogram lichter te zijn dan het huidige topmodel met 200 pk. Een stoplichtsprint tot 100 km/h duurt een vlotte 5,9 seconden en de topsnelheid van de flamboyante sportcoupé ligt op 250 km/h. Een elektronische begrenzer grijpt dan in, dus wellicht kan het nog sneller. En ondanks het hoge vermogen is de verder opgevoerde 1.6 THP best schoon. Een relatief bescheiden 145 g/km aan CO2 blaast de viercilinderturbo uit en ook voldoet de motor al aan de Euro 6-norm. Als gemiddelde verbruik geeft Peugeot 6,3 l/100 km op.



Gretiger de bocht om
De R ligt ook een enkele centimeter lager dan de reguliere RCZ-modellen, draagt een forse, vaste vleugel op de achterklep en rust standaard op 19 inch velgen met daarachter remschijven met een diameter van 38 centimeter. Om het geleverde geweld beter op de voorwielen over te brengen is er een beroep gedaan op een Torsen-differentieel. Hoeken met de Fransoos is daarmee nog makkelijker. Binnenin zijn er zwaar geprofileerde sportstoelen te vinden. Prachtig vinden we ze zelf. De rode stiksels en accenten in een verder overwegend donker interieur zorgen voor een sportieve noot.

De prijs van de Peugeot RCZ R is nog niet bekendgemaakt, wel waar hij zijn grote showdebuut beleeft. Dat zal op de IAA in Frankfurt zijn.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.