Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nu alle prijzen van de Infiniti Q50

8 juli 2013 - De vanafprijs van de nieuwe Infiniti ligt € 4.000,- lager dan eerder werd gecommuniceerd. Let wel, voor deze 'korting' koop je wel het basismodel en niet de extra complete introductie-uitvoering voorzien van het Pack 1.

De nieuwe Infiniti Q50 wil niets liever dan Europa veroveren. In de aanloop daartoe worden er drie speciale, extra complete introductie-uitvoeringen gelanceerd, de Packs 1, 2 en 3. De prijzen daarvan beginnen, zoals eerder aangekondigd, bij 45 mille. De voordeligste Q50 zal er echter al vanaf een kleine 40 mille zijn. Dit tarief plakt de Nederlandse importeur van het merk op de Q50 met de van Mercedes geleende 2.2 liter viercilinder-diesel, maar met minder luxe aan boord. Vergelijken we deze basisprijs van € 40.700,- met de auto’s die de Q50 maar al te graag het leven zuur wil maken, dan valt de Japanner daar tussenin. De Mercedes C-klasse met hetzelfde dieselblok is er vanaf € 38.744,- en voor de 320d (184 pk) vraagt BMW minstens € 40.990,-. De Audi A4 met 177 pk sterke 2.0 TDI staat in de boeken voor € 40.210,-.

Mogelijk nog 20%
De definitieve CO2-uitstoot van de dieselmotor is inmiddels ook bekend; die ligt op 114 g/km. Daarmee komt de Q50 2.2d net twee grammetjes te kort om dit jaar in aanmerking te komen voor 20% bijtelling. De ondergrens voor dieselauto’s ligt in 2013 op 112 g/km. Vanaf 2014 is dit nog een gram lager. Infiniti hoopt de Q50-diesel nog wat schoner te krijgen voor de lancering of anders het komende kalenderjaar, maar kan niets beloven. Laten we hopen dat dit lukt, anders zou het bijtellingsverhaal alsnog een (zakelijk) succes voor de Q50 in de weg staan. Zowel Audi, BMW, Mercedes als Lexus (op benzine) hebben allemaal wel een 20%-model van hun luxe-middenklasser in het gamma, een vereiste om te kunnen scoren in ons land.

Q50h
Het andere verkrijgbare model, de Q50 Hybrid, zal vanwege het voorgaande dan ook geen hardloper worden. Met een gemiddelde uitstoot van 155 g/km valt de hybrideversie in de hoogste bijtellingsklasse van 25% bij een vanafprijs van € 57.700,-. Daarover zet de auto wel een comfortabele hoeveelheid kracht. De 3.5 liter V6 en ondersteunende elektromotor geven een gezamenlijk vermogen af van liefst 360 pk. In 5,3 seconden is de bekende sprint zodoende al voltooid. De Infiniti Q50 is per direct te bestellen en wordt aan het einde van de zomer aan de eerste kopers afgeleverd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.