Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

14% bijtelling voor Mercedes S-klasse hybride

4 juli 2013 - De Mercedes S-klasse zal in Nederland binnen no-time de onbetwiste marktleider worden in zijn segment. De nieuwe S-klasse komt er als S 500 Hybrid en die weet slechts 70 g/km uit te stoten. Dat is, jawel, genoeg voor 14% bijtelling.

Het is nogal een verschil, 25% bijtelling over een bedrag van rond de honderdduizend euro, of 14%. Concreet scheelt het bruto 11.000 euro per jaar. En dat is ook in deze klasse wel heel erg mooi meegenomen. Dat enorme bijtellingsvoordeel is te danken aan de op stapel staande S 500 Hybrid, de plug-in hybride die Mercedes in petto heeft voor de gloednieuwe S-klasse.

70 g/km
In de S 500 Hybrid combineert Mercedes een V6 benzinemotor met een krachtige elektromotor. Deze zal over een volledig elektrische actieradius van tussen de 30 en 40 km beschikken en komt zodoende volgens de NEDC-meetmethode uit op een gemiddeld verbruik van iets meer dan 3 liter per 100 km. Mercedes laat zich er nog niet volledig over uit, maar heeft tegenover Autocar al wel laten weten een CO2-uitstoot van 70 g/km te willen realiseren. Inderdaad, precies 1 g/km lager dan zijn belangrijkste rivaal: de Porsche Panamera S E-Hybrid.

2014
Naar verwachting presenteert Mercedes de S 500 Hybrid dit najaar tijdens de IAA in Frankfurt. De auto zal dan vanaf 2014 leverbaar worden. Succes lijkt op voorhand gegarandeerd.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.